Sarajevo, 18.06.2018 | 19:25
     19:30 Dnevnik 2           **:** Sport/Vremenska prognoza           20:10 Ubice mog oca, igrana serija           21:05 Istine i laži, igrana serije           21:55 Dnevnik 3           23:00 Čast, igrana serija           23:50 Euromaxx, magazin     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Zečija invazija
19:30
Dnevnik 2
Sport/Vremenska prognoza
20:10
Ubice mog oca, igrana serija
21:05
Istine i laži, igrana serije
21:55
Dnevnik 3
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Muzika meridijana
19:30
Emisija za pravoslavne
20:00
Vijesti
20:03
Jukebox
21:00
Vijesti
21:03
Zvukopis
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

LJUBAV I KAZNA
ASK VE CEZA
turska igrana serija

ponedjeljak-petak u 21.15
od 28.03.2011.

Tradicionalne vrijednosti suprotstavljene modernom svijetu
Jedinstvena ljubavna priča...Federalna televizija počinje sa emitiranjem trenutno najpopularnije turske serije Ljubav i kazna. Serija će se emitirati u 77 epizoda, a predstavlja jedinstvenu ljubavnu priču u kojoj se tradicionalne vrijednosti suprotstavljaju modernom svijetu. Činjenica koja seriji Ljubav i kazna garantira uspjeh i popularnost kod bosanskohercegvačke televizijske publike jeste produkcijska ekipa koja stoji iza nje. Naime, riječ je o istoj scenarističko-rediteljskoj ekipi koja nam je ponudila i seriju 1001 noć. Tako je reditelj serije Ljubav i kazna Kudret Sabanci, dok scenaristički tim čine Yıldız Tunc, Mehmet Bilal Dede, Murat Lutfu i Ethem Yekta. Autor muzike, koja vas definitivno neće ostaviti ravnodušnima je Kırac.Početak priče dešava se između Istanbula, Bodruma i Vana. Yasemin koja radi u reklamnoj agenciji zatiče svog zaručnika, Savasa u krevetu sa bliskom prijateljicom sedmicu prije vjenčanja. Zaručnik krivi upravo nju, smarta da je ona dovela do toga jer je odabrala da neće s njim spavati prije vjenčanja. Yasemin ostaje šokirana optužbama i ljuta jer je zaručnik znao za njene razloge. Naime, to je obećala svome ocu kojem je jedna kćer preminula tokom abortusa. Potresena ovom prevarom, odlazi u Bodrum i odlučuje imati seks za jednu noć sa prvim muškarcem kojeg zatekne u lokalnom baru. Ubrzo se pokaje zbog svog postupka i odlazi od Savasa, stranca iz bara, bez riječi, ostavivši ga sa milion pitanja.No, Yasemin je stekla pogrešnu predodžbu o njemu. Ona misli da je Savas šanker, ali je on, zapravo, sin jedne od najbogatijih porodica u Vanu i živi u Italiji. U Tursku je došao u posjet zbog vjenčanja svog brata sa Cicek, a to bi vjenčanje stavilo tačku na veliko neprijateljstvo između dvije obitelji. Nakon vjenčanja, Svasov otac i njegov brat pogibaju u saobraćajnoj nesreći i Savas mora preuzeti porodični posao kojeg se je on klonio zbog toga što je sumnjao da ima veze sa kriminalom. Štaviše, on mora oženiti svoju snahu zbog poštivanja običaja bez obzira na to što se protivi tom braku. Ali Savas nikako iz glave ne može izbaciti djevojku koju je upoznao u baru, a kojoj ne zna ni ime.Glavne uloge u seriji Ljubav i kazna tumače Nurgul Yesilcay i Murat Yildrim. Nurgul Yesilcay je jedna od najpopularnijih turskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumica. Rođena je 1976. godine a naši gledatelji je pamte po glavnoj ulozi u sjajnom filmu Fatiha Akina Na rubu raja, koji je dobio priznanje Festivala u Cannesu za najbolji scenarij, a također je bio i u konkurenciji za Zlatnu Palmu. Murat Yildrim je jedan od najpopularnijih turskih glumaca. Rođen je 1979. godine a slavu je stekao tumačeći lik Demira Dogana u seriji Asi. Murat Yildrim također ima i političke ambicije te je izjavio kako želi postati zastupnik u turskom parlamentu.

U glavnim ulogama: Nurgul Yesilcay, Murat Yildirim, Tomris Incer, Gorce Yanardag, Feride Cetin, Cenk Ertan
Režija: Kudret Sabanci
Scenarij: Yildiz Tunc, Mehmet Bilal Dede, Murat Lutfu, Ethem Yekta
Originalna muzika: Kirac


Murat Yildrim
Savas Baldar

Glavni junak. Iako potječe iz tradicionalne obitelji, on se tome odupire i živi modernim životom. Kao mlađi sin bio je relativno zaštićen od ružne strane obiteljskog posla, a to je krijumčarenje droge (paravan im je tvornica suhomesnatih proizvoda). Studirao je u SAD, a nakon toga seli u Italiju, gdje radi nekoliko godina. On je svjestan da se njegova obitelj bavi mutnim poslovima, ali nije ni sanjao da se radi o drogi.

Nurgül Yesilçay
Yasemin

Glavna junakinja. Potječe iz tipične obitelji srednjeg sloja, imala je normalno, sretno djetinjstvo, oca je obožavala, majka joj je vrlo zaštitnički orjentirana. Ima 28 godina. Rodom je iz Bodruma, ali živi i radi u Istanbulu kao marketinški stručnjak u agenciji XL, sposobna je i cijenjena u svojoj struci usprkos svojoj mladosti. U dugogodišnjoj je vezi sa Mehmetom, vjenčanje je za mjesec dana i uzbuđena je.
 
Tomris Incer
Sahnur Baldar

Sahnur je glava obitelji Baldar koja, iako insistira na poštivanju patrijarhata, upravlja cijelom obitelji iz sjene. Bitna joj je samo njena obitelj za koju je spremna napraviti sve.

Feride Çetin
Çiçek Baldar

Cicek je kćerka oca suparnicke obitelji, Ahmeta Morana. Oni je prisilno udaju za Savasevog brata. Naime, njezin brat je ubio zeta obitelji Baldar i od tada vlada krvavi rat dvije obitelji. Da bi se spriječilo daljnje krvoproliće, odlučeno da je brak između dvoje mladih najbolji način da se riješi cijela situacija.

Gökçe Yanardag
Nazan
Nazan je Savasova starija sestra, čijeg su supruga ubili Moranovi. Ima jednog sina i od muzeve smrti se povukla u sebe, ogorčena na život. Kada Cicek dolazi u kuću očita je netrepeljivost prema njoj, jer je njezin brat ipak ubio njenog muža.

Sennur Kaya
Leyla

Leyla je Yaseminina mama. Tipična mama, sve bi napravila za obitelj.

Oktay Gürsoy
Cem

Cem je Savasov najbolji prijatelj, vlasnik je nekoliko barova i restorana u Bodrumu i Istanbulu. Staložena osoba, glas razuma, prava potpora svakom prijatelju.

Emrah Elçiboga
Esref
Esref je glavni Savasov čovjek kada postane glava obitelji. Pouzdan, lojalan, spreman napraviti nešto što Savas ne bi odobrio ako misli da je to za dobrobit plemena.

Cenk Ertan
Bora

Vlasnik agencije u kojoj radi Yasemin, ženskar. Najviše uživa u zarađivanju novaca i manipuliranju ženama. Pokusava zavesti Yasemin u čemu skoro i uspijeva

Nazan Kirilmis
Sevgi
Yaseminina kolegica, koja nju smatra svojom stićenicom. U prošlosti je bila u vezi s Borom, a sada su samo kolege, barem za njega.

Zeynep Beserler
Nadja

Nadja je Savasova najbolja prijateljica. Finansijski je stručnjak, radila je u Italiji dok nije dosla u posjet Savasu i odlucila ostati da mu pomogne s tvornicom.

Halil Kumova
Ahmet Moran

Cicekin otac i otac suparničke obitelji. Beskrupulozan čovjek, drži do casti i plemenskih pravila. Žene su za njega niža bića

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007