Sarajevo, 20.01.2021 | 02:01
     07:10 Sportska znanost, strani dokumentarni serijal, 19. epizoda, r.           08:00 Vijesti            08:05 Velike kuhinje, strani dokumentarni serijal, ep. 6/13, r.            **:** Program za djecu i mlade           08:25 Ekipa malih maca, animirana serija            08:40 Rolo Koster , program za djecu            08:55 Vidi ovo: Kraljevi i prosjaci, program za mlade           09:05 Ljepota planinarenja, animirana serija, 4.,5.,6. epizoda, 1. sezona, r.            09:15 Mit ili nauka, strani dokumentarni serijal, 2. epizoda, r.           10:00 Vijesti     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Pregled programa za srijedu
07:10
Sportska znanost, strani dokumentarni serijal, 19. epizoda, r.
08:00
Vijesti
08:05
Velike kuhinje, strani dokumentarni serijal, ep. 6/13, r.
Program za djecu i mlade
08:25
Ekipa malih maca, animirana serija
08:40
Rolo Koster , program za djecu
08:55
Vidi ovo: Kraljevi i prosjaci, program za mlade
09:05
Ljepota planinarenja, animirana serija, 4.,5.,6. epizoda, 1. sezona, r.
09:15
Mit ili nauka, strani dokumentarni serijal, 2. epizoda, r.
10:00
Vijesti
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Pop mix
02:25
Jukebox
03:00
Muzika svijeta
04:00
Porodični magazin – repriza
05:00
Narodna muzika
06:00
Dobro Jutro (Vijesti u 07:00, Sport u 07:10. Vijesti u 08:00 i 09:00)
09:03
Aktuelno - kontakt program
10:00
Vijesti
10:03
Priče za dobar dan
11:00
Vijesti
11:03
Hit mix
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
JESENJA SHEMA
FEDERALNE TELEVIZIJE


Tokom naredne sedmice (od 16.09.) Federalna televizija počinje redovno emitiranje brojnih emisija Informativnog i Dokumentarnog programa.

U ponedjeljak (20:10h), nakon ljetne pauze, za gledatelje je spremna nova sezona političkog magazina „Mreža“, čiji reporteri donose teme iz države i regiona. Turbulentna politička situacija i neformiranje vlasti, ali prije svega životne priče u fokusu su nove sezone. Nastavaljamo gdje smo stali. O onima koji su sa druge strane zakona. Afere, kriminal, korupcija, politički uticaji, terorizam i ostale sigurnosne prijetne. Donosimo priče iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Kosova. U „Mreži“ i ove sezone eksluzivni intervjui sa osobama iz političkog i društvenog života, iz BiH i regiona. Jedan na jedan sa urednicom emisije Nevzetom Koljenović. Kroz sezonu istraživačke priče donose Meliha Škrijelj, Mirela Mahmutović, Haris Šertović, Merima Beširović, Omer Hasanović, Dejan Kožul, ali i saradnici Federalne televizije.
Utorkom (20:10h) Federalna televizija predstavlja dokumentarni serijal „Krvni delikti“. U našoj produkciji serijal je sniman iza rešetaka zeničkog zatvora, u psihijatrijskim klinikama, na terenu sa policijom, istražiteljima, svjedocima zločina u brojnim gradovima BiH.
Kroz pet epizoda, autorki serijala Elmi Kazagić, višestruke ubice svjedoče zašto su ubili? Kako? Zašto su neki ubijali puškom, a drugi sjekirom?  Kako razmišlja onaj ko odluči ubiti majku, nanu ili očuha? Da li zatvorske rešetke selefiji, koji je ubio troje, brže donose kajanje? Zašto je samica nekada najsigurniji prostor?Svjedočenja o specifičnim zločinima, fotografije sa mjesta ubistava koje će gledaoci prvi put vidjeti, ekskluzivne ispovijesti, informacije koje razotkrivaju gdje je sistem zakazao, a građanstvo upozoravaju na što obratiti pažnju da se isto ne ponovi, čini ovaj serijal drugačijim. U prvoj epizodi čut ćete zašto je jedan bicikl u Bihaću bio koban i kako deceniju poslije ubistava razmišlja osoba koja je ubila troje zbog dugova, a četvrtog ranila. Može li preživjeli oprostiti?
Vanjskopolitički magazin „Paralele“ urednika Mladena Marića gledatelji mogu pratiti u novom terminu. Devetnaestu sezonu „Paralela“ gledatelji mogu pratiti utorkom u 22 sata. Najvažniji događaji svjetske političke scene prezentirani na prepoznatljiv način.
Nova sezona „Odgovorite ljudima“ gledatelje očekuje u starom terminu, srijedom posilije Dnevnika 2. U studiju je Darjan Babić sa eminentnim gostima. Ova emisija donosi dijalog o aktuelnim temama. Svake sedmice, sva društveno-politička zbivanja na jednom mjestu. Aktualno, izravno, otvoreno, sučeljavanje stavova.
Četvrtkom nakon centralne informativne emisije Federalne televizije, emitiramo „Dnevnik D“. Aida Mujan razgovora sa gostima iz društveno-političkog života o najvažnijim i najaktuelnijim političkim, socijalnim, ekonomskim, kulturnim i ostalim društvenim pitanjima.
 „Dokumentarni četvrtak“ je u svom starom terminu, četvrtkom poslije Dnevnika D, a gledaoci će imati priliku da vide čitav niz zanimljivih dokumentaraca. Neki od najvažnjijih ovojesenjih naslova nastali su produkciji redakcije Dokumentarnog programa Federalne televizije. Dokumentarac Alena Drljevića „Petar i Pavle“, „Dakša“ Nedžada Begovića, „Noć kad su gorjele knjige“ Aleme Kazazić, samo su neki od dokumentaraca koji će premijerno biti prikazani. Pored navedenih naslova koji su već spremni za emitovanje, svoju jesenju premijeru, između ostalih, čekaju i dokumentarci „Parada“, „Ismeta“, „Demokratija“ i drugi koji se trenutno nalaze u finalnoj postprodukciji.
Pored sadržaja nastalih u produkciji Federalne televizije, urednik Redakcije Namik Kabil najavljuje i neke od najboljih regionalnih ali i svjetskih dokumentaraca recentnijih datuma, kao što su „Dubina 2“ Ognjena Glavonića, „Na vodi“ Gorana Devića, „Dani ludila“ Damiana Nenadića, a to su samo neki od naslova. Istovremeno, u okviru Dokumentarnog četvrtka pojaviće se neki od starijih dokumentarnih filmova kao što je, sada već kultni, „Gangster te voli“, i najobuhvatniji dokumentarni prikaz atetntata na srbijanskog premijera pod naslovom, „Zoran Đinđić: hipoteka“.
Od ponedjeljka, 16.09., igrane serije „Horvatovi“ i „Sulejman Veličanstveni“ Federalna televizija emitira od ponedjeljka do petka.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007