Sarajevo, 26.08.2019 | 08:59
     09:05 Luna Petunija           09:25 Tomica i prijatelji           09:35 U zmajevom gnijezdu, magazin za mlade           10:05 Vijesti           10:10 Čista ljubav, igrana serija           11:00 Istine i laži, igrana serija           12:00 Dnevnik 1           12:15 Istine i laži, igrana serija           13:30 Zelena panorama, program za agrar, r.           14:20 Vijesti     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Kako to
09:05
Luna Petunija
09:25
Tomica i prijatelji
09:35
U zmajevom gnijezdu, magazin za mlade
10:05
Vijesti
10:10
Čista ljubav, igrana serija
11:00
Istine i laži, igrana serija
12:00
Dnevnik 1
12:15
Istine i laži, igrana serija
13:30
Zelena panorama, program za agrar, r.
14:20
Vijesti
14:30
Larin izbor, igrana serija
16:05
Čista ljubav, igrana serija
17:00
Federacija danas
17:35
Sulejman Veličanstveni, igrana serija
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Dobro jutro (Vijesti u 07:00, 08:00, 09:00 Sport u 07:10)
10:00
Vijesti
10:03
Riznica znanja
11:00
Vijesti
11:03
Hit mix
11:30
Muzika svijeta
12:00
Vijesti u podne
12:15
Sport
12:25
Bh. muzika
12:40
Narodna muzika
13:00
U fokusu (Vijesti u 14:00)
15:00
Vijesti
15:05
U ritmu dana Hitovi 60
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

KRIZA
igrana serija
nedjeljom u 20.10
od 06.10.2013.Glavni likovi serije prolaze kroz krizu srednjih godina. Osnovno obilježje te krize su njihovi, uglavnom neuspješni, pokušaji da dođu do seksa. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspjeha kod žena, četvorica prijatelja u garaži osnivaju bend kojem daju ime Kriza. Također, svaki od njih četvorice ima svoje vlastite porodične probleme.Sve epizode počinju scenom u Psihijatrijskoj ordinaciji, gdje Aleš Firdus leži na kauču i prepričava doktorici ono što mu se dešavalo. Doktoricu nikada ne vidimo, već samo naslućujemo njeno prisustvo. Kroz svaku epizodu, s vremena na vrijeme, čujemo Alešov glas u pozadini. Njegov glas vodi gledaoce kroz epizodu, ali ne u smislu klasičnog naratora, već u smislu pacijenta koji se otvorio pred svojom psihijatricom.
Kao što sve epizode započinju scenom u psihijatrijskoj ordinaciji, tako sve epizode završavaju u garaži u kojoj bend svira.

Uloge:
Aleš Firdus: Nikola Kojo
Miron Firdus: Enis Bešlagić
Zrinko Parkaš Kifla: Aleksandar Seksan
Nedo Jeremić-Jeremija: Mirvad Kurić
Ema Firdus: Marija Pikić
Psihijatrica: Nikolina Jelisavac
Nejra Nametak: Vanesa Glođo
Borka: Jasna Diklić
Jose: Dragan Marinković

Režija: Elmir Jukić
Scenarij: Feđa Isović
Direktor fotografije: Milenko Uherka
Ton snimatelj: Predrag Đorda
Montaža: Elvedin Zorlak
Dizajn zvuka: Nedim Babović
Scenograf: Vedran Hrustanović
Kostimograf: Lejla Graho
Masker: Vesna Trogrančić
Muzika: Nedim Babović, bend "Karne"
Muzika za "Biblioteku": Dino Šukalo
Producent: Davor Pušić


LIKOVI:


 Aleš Firdus (48), veterinar po zanimanju. Mrzi svoj posao, ali je zaglavio u njemu i nema ni snage, ni volje da promjeni nešto po tom pitanju. Kontrol frik. Kada neko nogom stane na rese tepiha u njegovoj kući, on ih odmah počešlja. Prije nego što sjedne na stolicu u kafani, stolicu obriše vlažnom maramicom. Samohrani je otac i sam je odgojio krćerku Emu sa kojom je u konstantnom sukobu oko načina na koji se ona oblači i ponaša. Seks za jednu noć je nešto što mu se decenijama nije desilo. Veoma je nesiguran i nespretan u odnosu sa zgodnim ženama. Oblači se konzervativno: košulja, džemper... Svira bas gitaru.


 Ema Firdus (18), Alešova kćerka. Proživljava sve elemente koji  karakterišu  prelazni  period  od  tinejdžerke  do  zrele osobe. Seksi djevojka potpuno svjesna svojih tjelesnih atributa. Oblači se tako da  ističe grudi, noge i stražnjicu. Sklona je koketiranju, nekada čak i sa starijim muškarcima. Neambiciozna, površna, bez nekih velikih planova za svoju budućnost.


 Miron Firdus (45), sušta suprotnost svog starijeg brata Aleša. Po zanimanju je slikar, po vjerskom ubjeđenju budista, a po vokaciji pustolov. Sa ruksakom preko ramena je obišao cijeli svijet i sada, nakon deset godina, vratio se da živi kod svoga brata u kući koju su naslijedili od oca. Koristi lake droge, a čaša viskija mu je gotovo stalno u rukama. Oblači se, ponaša i živi rokerski. Najčešće nosi poderane farmerice. Neobavezan seks na jednu noć je sastavni dio njegovog života, a o ozbiljnoj vezi niti ne razmišlja. Šarmantan, duhovit i uspješan sa ženama. U bendu je gitarista i pjevač.


 Nedo Jeremić - Jeremija (48), doktor, torakalni hirurg po zanimanju. Hipohondar koji, po definiciji, to ne priznaje. Na poslu se susreće sa raznim smrtonosnim bolestima i svaku od tih bolesti projektuje na sebe. Oženjen je. Ubijeđen da stalno umire od neke neizlječive bolesti koja mu još uvijek nije dijagnosticirana. On jednostavno nema vremena za žene. Stalno obilazi doktore i vadi nalaze. Završio je i srednju muzičku školu, a u bendu je klavijaturista.


 Zrinko Parkaš (48), Mađar  porijeklom, potpuno neambiciozan i nezaposlen.  Ima tik, uslovni refleks: svakih malo, naročito kada je nervozan, udari se dlanom u bradu, zatim u čelo, uhvati se za resicu uha, a onda pljucne u stranu. S vremena na vrijeme radi kao pomoćnik režije. Živi sa majkom potpuno nesređen život, ali to sve podnosi prilično ravnodušno. U suštini je dobronamjerna osoba koja potvrđuje onu narodnu izreku dobar i glup su isto. Kad  mu neko nešto priča on ima uzrečicu: Čuj to? U bendu svira bubnjeve.


 Nejra Nametak (40), izuzetno zgodna i seksi žena/djevojka. Vlasnica kafane Biblioteka. Završila je književnost, neprestano čita knjige i svima dosađuje prepričavajući ih. Prijateljica je sa Alešom, Jeremijom i Parkašom, a svaki od njih bi vrlo rado imao nešto više sa njom. Međutim, ona nije seksualno zainteresirana za njih. Slobodoumna i moderna osoba, izrazito feministički nastrojena. Seksualno veoma aktivna. Oblači se provokativno. (Pojavljuje se od druge epizode)


 Borka (55), kućna pomoćnica koja radi u kući Firdus jednom sedmično. Krupna žena ters naravi, slabe naobrazbe, ali izražene ulične inteligencije. O sebi najčešće govori u trećem licu. Užasno lijena, sve joj je teško, samo gleda kako da otalja svaki posao. (Pojavljuje se od treće epizode)

 

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007