Sarajevo, 07.03.2015 | 01:03
     02:40 Dnevnik 3, r           03:25 Pregled programa za subotu           06:55 Bosanski velikani: Husein Kapetan Gradaščević, dokumetarni program           08:00 Vijesti           **:** Program za djecu i mlade           08:05 Ogi i bubašvaba           08:10 Kako dresirati zmaja           08:35 Barbie: Fairytopia           09:45 U zmajevom gnijezdu, r.           10:10 Hayd u park, r.     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Nevjesta sa ožiljkom, igrana serija
02:40
Dnevnik 3, r
03:25
Pregled programa za subotu
06:55
Bosanski velikani: Husein Kapetan Gradaščević, dokumetarni program
08:00
Vijesti
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Sport mgazin - repriza
01:20
Hit mix
01:30
Rock mix
02:00
Moje pjesme moji snovi - repriza
03:00
Jukebox
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -11; Ivan Sedlo -3; Kupres -2; Sokolac -1; Srebrenica 0; Livno, Sarajevo 1; Tuzla, Zvornik 2; Bugojno, Jajce 3; Goražde 4; Bijeljina, Gradačac, Zenica 5; Bihać, Sanski Most 6; Banja Luka 7; Doboj, Prijedor, Trebinje 8; Stolac 9; Mostar 10°C.
Temperatura danas :    od -6 do 5/13°C
Vrijeme za naredna tri dana
subota, 07.03. nedjelja, 08.03. ponedjeljak, 09.03.
oblačno sa snijegom umjereno oblačno umjereno oblačno
od -1 do 3°C od -2 do 5°C od -2 do 6°C
Vrijeme za mjesec dana

Za prva tri dana marta očekuju se stabilne vrijemenske prilike bez padavina. Već od 04. do 07. prognoziraju se nestabilne vremenske prilike praćene slabim do umjerenim padavinama. Nakon ove kraće nestabilnosti uslijedit će period bez padavina do 10. marta. Početkom marta (01. i 02.) u Bosni se očekuju minimalne jutarnje temperature od -2 do 3, a u Hercegovini od 3 do 6 stepeni. U istom periodu u Bosni će se dnevne temperature kretati od 4 do 8, a u Hercegovini od 5 do 10 °C. Od 03. do 10. marta očekuju nas nešto više jutarnje temperature pa se u Bosni prognoziraju od 3 do 6, a u Hercegovini od 5 do 8 stepeni, dok će se dnevne temperature u Bosni kretati od 8 do 14, a u Hercegovini od 10 do 16 °C.
 

Biometeorološka prognoza

petak, 06.03.2015.
Tmurno vrijeme, uz niske temperature, sjeverac i padavine u većem dijelu dana, nepovoljno će djelovati na osjetljive osobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće dodatno će se pojačati. Na jugu će opšta slika biti nešto ugodnija zbog stabilnijeg vremena, pri tome će probleme uzrokovati izraženija bura.

subota, 07.03.2015.
Uz stabilnije vremenske prilike i djelimični porast temperatura, meteoropati i hronični bolesnici u manjoj mjeri će osjećati tegobe. U centralnim i istočnim dijelovima naše zemlje, usljed dužeg zadržavanja naoblake i povremenih padavina, kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće u vidu neraspoloženja, nesanice i dekoncentracije. U Hercegovini i na sjeveru, sa više sunca biće ugodnije, mada i prohladno, naročito tokom jutra.

nedjelja 08.03.2015.
Dodatna stabilizacija vremenskih prilika i porast dnevnih temperaturnih vrijednosti ugodno će djelovati na većinu populacije. Pri tome su poteškoće kod osjetljivih osoba moguće usljed prohladnog jutra i povećane naoblake tokom dana, izraženije u centralnoj i istočnoj Bosni. U Hercegovini i na sjeveru zemlje će biti ugodnije, sa više sunca, pri tome uz povremeno jače sjeverno strujanje.

ponedjeljak 09.03.2015.
Opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Nakon osjetno svježijeg jutra, tokom dana će doći do porasta temperatura, što će ugodno djelovati na većinu populacije. Uz duže sunčane intervale, još uvijek će biti prohladno, osobito u dijelu Bosne, dok će na jugu biti ugodnije, pri tome uz povremenu buru koja će remetiti ugođaj. Preporučljivo je povesti računa o primjerenom odijevanju u jutarnjim i večernjim satima.

 

Stanje na putevima

Zbog većeg odrona na  magistralnom putu M-17 Žepče-Nemila (Begov Han) iz pravca Žepča u funkciji  je jedna traka za putnička vozila,  dok se saobraćaj iz pravca Zenice odvija otežano preko mjesta Kovanići isključivo za putnička vozila. 

Zbog jakog vjetra koji stvara sniježne nanose potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Livno-Šuica-Kupres, Šuica-Tomislavgrad-Posušje i Glamoč-Mlinište, kao i na regionalnim putevima Mokronoge-Ravno, Mihalji-Blidinje i Kupres-Šipovo. Sniježni nanosi otežavaju odvijanje saobraćaja i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, gdje je za teretna vozila obustavljen saobraćaj. Teretna vozila sa prikolicom i šleperi ne mogu saobraćati na dionici magistralnog puta  M-19 Vlasenica-Han Pijesak (preko prevoja Han Pogled), kao i na dionici M-19.3 Sokolac-Rogatica. I dalje upozoravamo na sve dionice u višim planinskim predjelima, gdje je za teretna vozila obavezna upotreba lanaca.

Ekipe putnih službi nalaze se na terenu i obavljaju sve neophodne intervencije, ali snijeg koji i dalje pada, kao i mjestimično jak vjetar,  otežavaju njihov rad. Vozačima savjetujemo da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da voze maksimalno oprezno i da koriste zimsku opremu.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin pretežno mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007