Sarajevo, 21.12.2014 | 16:10
     16:15 Vijesti           16:25 Samac u braku, igrana serija           17:20 Kud puklo da puklo, igrana serija           19:00 Kako dresirati zmaja, crtana serija           19:30 Dnevnik 2           20:10 Lud, zbunjen, normalan, igrana serija           21:00 Tvoje lice zvuči poznato, show program     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Gori vatra, domaći igrani film
16:15
Vijesti
16:25
Samac u braku, igrana serija
17:20
Kud puklo da puklo, igrana serija
19:00
Kako dresirati zmaja, crtana serija
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Provedimo vikend zajedno (Vijesti u 15:00)
17:00
Vijesti u 5
17:20
Bh.muzika
18:00
Moj život je muzika - repriza
19:00
Vijesti
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -8, Sokolac 2, Ivan Sedlo 3, Kupres 4, Sarajevo i Srebrenica 6, Livno 7, Bugojno 8, Bijeljina, Goražde, Gradačac i Tuzla 9, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Trebinje 11, Bihać, Mostar i Zenica 12, Čapljina 13°C.
Temperatura danas :    od -2 do 7/15°C
Vrijeme za naredna tri dana
ponedjeljak, 22.12. utorak, 23.12. srijeda, 24.12.
umjereno oblačno umjereno oblačno umjereno oblačno
od -3 do 3°C od -2 do 4°C od 0 do 6°C
Vrijeme za mjesec dana

Od 20. decembra nastupa kraći period nestabilnog vremena sa kišom i snijegom. Ova nestabilnost trajat će do 22. decembra. Tokom naredne sedmice temperature će postepeno padati, u Bosni početkom sedmice jutarnje se očekuju oko 3, a u Hercegovini oko 10, dok će krajem sedmici u Bosni biti oko 0, a u Hercegovini oko 8 stepeni. Dnevni maksimumi početkom sedmici u Bosni će dostizati vrijednosti oko 13, a u Heregovini oko 15, dok se krajem sedmice u Bosni očekuju oko 8, a u Hercegovini oko 13. Razdoblje stabilnijeg vremena očekuje se od 22. decembra do kraja mjeseca. Temperature u ovom razdoblju postepeno će rasti. Preovladavat će umjereno oblačno vrijeme sa moglom u Bosni, a u Hercegovini sa dužim sunčanim intervalima. Jutarnje temperature u Bosni će se kretati oko 2, dok će u Hercegovini biti oko 6 stepeni. Maksimalne dnevne dostizat će vrijednosti oko 12 u Bosni, a u Hercegovini oko 15 °C.
 

Biometeorološka prognoza

nedjelja, 21.12.2014.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. U prvom dijelu dana, pod uticajem povećane naoblake i povremenih padavina, kod osjetljivih osoba moguće su izraženije poteškoće, a poslije podne bi trebalo biti ugodnije. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova i dekoncentracije. Opšta slika će se u noći popraviti u većem dijelu zemlje.

ponedjeljak, 22.12.2014.
Stabilne vremenske prilike ugodno će djelovati na većinu populacije. Po kotlinama je moguće nešto duže zadržavanje magle, a problemi kod osjetljivih osoba mogu nastati i usljed povećanog zagađenja zraka u pojedinim mjestima. Tokom jutra i večeri će biti osjetno svježije, stoga je neophodno biti oprezniji i primjereno se odjenuti.
 

Stanje na putevima

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po mjestimično mokrom kolovozu i umjeren promet vozila.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je saobraćaj na dionici magistralnog puta M-4 Simin Han-Kalesija (u Babajićima). U funkciji je obilaznica preko Dubrava.

Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce : Tuzla-Šićki Brod, Banja Luka-Čelinac, Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica, Jajce-Banja Luka, Prozor-Jablanica i Tuzla-Ugljevik .

Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.  Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima Bosanski Brod i Velika Kladuša na prelazak granice u oba smjera čeka se do 30 minuta. Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na izlazu iz naše zemlje čeka se do 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali nema dužih zadržavanja.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007