Sarajevo, 24.02.2017 | 21:02
     22:45 Dnevnik 3           **:** Sport           **:** Kulturno           **:** Finansijske novosti           23:40 Sve je moguće, američki igrani film     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Balkan ekspres 2, jugoslovenski igrani film
22:45
Dnevnik 3
Sport
Kulturno
Finansijske novosti
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Vijesti
21:03
Stavi ploču na gramofon
22:00
Vijesti
22:10
Bh. muzika
22:30
Muzički program: Region pop
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica 0; Kupres 5; Ivan Sedlo 7; Livno i Sokolac 8; Drvar 11; Bugojno, Sarajevo i Trebinje 12; Bihać, Jajce i Mostar 14; Doboj, Neum, Prijedor, Srebrenica, Tuzla i Zenica 15; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Stolac i Zvornik 16; Bijeljina 17°C.
Temperatura danas :    od 0 do 3/6°C
Vrijeme za naredna tri dana
subota, 25.02. nedjelja, 26.02. ponedjeljak, 27.02.
oblačno sa kišom umjereno oblačno oblačno
od 0 do 3°C od -4 do 7°C od 1 do 11°C
Vrijeme za mjesec dana

Stabilne vremenske prilike prognoziraju se do kraja ove sedmice, od četvrtka 24.02. povećanje oblačnosti i umjerene padavine širom Bosne i Hercegovine. Prestanak padavina i kratkotrajna stabilizacija vremenskih prilika očekuje se od 27. februara do 03. marta. Nestabilno vrijeme očekuje se od 03. do kraja prognoznog perioda 08. marta. Jutarnje temperature do 24. februara u Bosni kretat će se od -6 do -1, a u Hercegovini od 2 do 7 stepeni, dok će dnevne u Bosni biti od 5 do 10, a u Hercegovini od 10 do 15 °C. Promjena temperaturnog režima prognozira se od 24. februara kada se očekuje porast temperatura na cijelom prostoru naše zemlje. U periodu od 24. do kraja prognoznog perioda 08. marta u Bosni se prognoziraju jutarnje temperature od 2 do 7, a u Hercegovine od 4 do 9 stepeni. Maksimalne dnevne u istom periodu u Bosni se očekuju od 7 do 12, a u Hercegovini od 11 do 16 °C.
 

Biometeorološka prognoza

petak, 24.02.2017.
Prolazak ciklone iznad naše zemlje, praćen povećanom naoblakom i padavinama, negativno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Preporučljivo je reducirati kretanje i umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

subota, 25.02.2017.
Tmurno vrijeme, uz padavine i niže temperature u odnosu na protekli dan, nepovoljno će djelovati na osjetljive osobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće će se pojačati. Sa približavanjem noći, opšta slika će se djelimično poboljšati, pod uticajem stabilnijeg, pri tome i hladnijeg vremena.

nedjelja, 26.02.2017.
Niže temperature, uz mjestimično tmurno vrijeme, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Jutarnji sati će biti znatno svježiji, primjereniji zimskom periodu, stoga je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, opšta slika će se lagano popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.

 

 

Stanje na putevima

U sjeverozapadnim krajevima naše zemlje vozače upozoravamo na jače udare vjetra, dok se saobraćaj u većem dijelu BiH odvija po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog učestalih sitnijih odrona skrećemo pažnju na magistralne puteve: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i na regionalni put Travnik-Karanovac.

Zbog najavljenog pogoršanja vremena i novih padavina, apelujemo na vozače da prilagode vožnju trenutnim uvjetima i stanju na putevima, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna na putevima u BiH.

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima saobraća usporeno.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007