Sarajevo, 17.01.2017 | 16:11
     17:00 Federacija plus           17:25 Kud puklo da puklo, igrana serija           18:15 Hiljadu i jedna noć, igrana serija           19:10 Super Loto, prijenos izvlačenja           **:** Finansijske novosti           19:30 Dnevnik 2           **:** Sport           **:** Vremenska prognoza           20:10 Mreža, politički magazin           20:50 Velikani sevdaha: Rade Jovanović, muzičko-dokumentarni serijal, 2. dio     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Shopping kraljica, lifestyal serijal
17:00
Federacija plus
17:25
Kud puklo da puklo, igrana serija
18:15
Hiljadu i jedna noć, igrana serija
19:10
Super Loto, prijenos izvlačenja
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Bosna Srebrena - repriza
16:30
Latino mix
17:00
Vijesti u 5
17:30
Sport
17:40
Bh. muzika
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -11; Kupres -7; Ivan Sedlo -6; Goražde -5; Sokolac -4; Bihać, Bugojno, Gradačac, Sarajevo -3; Jajce, Sanski Most -2; Livno, Tuzla, Zenica -1; Drvar, Zvornik 0; Mostar 5; Neum, Trebinje, Čapljina 7; Stolac 8;
Temperatura danas :    od -6 do -3/4°C
Vrijeme za naredna tri dana
srijeda, 18.01. četvrtak, 19.01. petak, 20.01.
oblačno sa snijegom oblačno sa snijegom oblačno
od -5 do -1°C od -6 do -3°C od -8 do -2°C
Vrijeme za mjesec dana

Nestabilne vremenske prilike prognoziraju se od 09. do 18. januara. Na prostoru cijele Bosne i Hercegovine očekuju se slabe do umjerene padavine, u Bosni snijeg, a u Hercegovini kiša i susnježica. Veće količine padavina očekuju se 13. i 14. januara. Prognozirane visine novog snijega za ovaj period u Bosni kretat će se od 15 do 20 cm, a u Hercegovini u ovom razdoblju očekuje se do 40 mm kiše. Nešto stabilniji period u pogledu padavina očekuje se od 19. do kraja prognoznog perioda 25. januara. Jutarnje temperature od 09. do 12. januara u Bosni se očekuju od -20 do -15, a u Hercegovini od -7 do -2 stepena, dok će dnevne u Bosni biti od -10 do -5, a u Hercegovini od -1 do 4 °C. Na planinama u ovom periodu očekivane minimalne temperature dostizat će -24 °C. Nešto topliji period, ali i dalje sa temperaturama prikladnim godišnjem dobu, prognozira se od 13. do 25. januara. Jutarnje temperature na prostorima zapadne, sjeveroistočne i sjeverne Bosne očekuju se od -13 do -9, a u Hercegovini od -1 do 4 stepeni. Maksimalne dnevne na prostorima zapadne, sjeveroistočne i sjeverne Bosne dostizat će vrijednosti do -4, a u Hercegovini do 7°C. Na područjima centralne, jugozapadne i istočne Bosne prognozirane jutarnje temperature kretat će se od -15 do -10, a dnevne do -6°C.
 

Biometeorološka prognoza

utorak, 17.01.2017.
Oblačno vrijeme sa padavinama uslovljava nepovoljne biometeorološke prilike što će negativno djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će biti izraženije. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice.

srijeda, 18.01.2017.
Hladno vrijeme praćeno povremenim padavinama uslovljava loše biometeorološke prilike u najvećem dijelu zemlje. Tegobe kod meteoropata i hroničnih bolesnika i dalje će biti izraženije, stoga im savjetujemo da umanje aktivnosti. U Hercegovini će zbog mogućih sunčanih perioda biti nešto ugodnije. Neophodno je povesti računa o adekvatnom odijevanju.

četvrtak, 19.01.2017.
Biometeorološka prognoza je relativno nepovoljna. U Hercegovini će uz više sunca biti ugodnije, dok bi u ostatku zemlje meteoropati mogli imati izraženije tegobe usljed dužeg zadržavanja naoblake i hladnoće.

 

Stanje na putevima

Zbog snijega i jakog vjetra koji stvara sniježne nanose na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje, na snazi je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila.

Na putnim pravcima: Ljubugošta-Podromanija, Kalesija-Zvornik, Drvar-Bosanski Petrovac, Glamoč-Mlinište i Livno-Šuica, zbog snijega je obustavljen saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

Snijeg ovoga jutra usporava odvijanje saobraćaja na većini puteva u našoj zemlji. Posebno izdvajamo dionice u  planinskim predjelima. Na putnim pravcima Rogatica-Podromanija i Han Pijesak-Vlasenica, kao i na planinskim prevojima na području Srednjobosanskog kantona,  obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila.  U zapadnoj i jugozapadnoj Bosni dodatne poteškoće pravi jak vjetar, koji stvara sniježne nanose. Niske temperature pogoduju formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Ekipe putnih službi intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a mi apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog loših vremenskih uslova u Crnoj Gori, granični prelaz Deleuša (Bileća-Nikšić) zatvoren je za teretna vozila. Također, zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007