Sarajevo, 30.05.2015 | 20:15
     22:00 Vratiće se rode, igrana serija           22:55 Dnevnik 3           23:10 Život svetaca, mini serija     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Lud, zbunjen, normalan, igrana serija
22:00
Vratiće se rode, igrana serija
22:55
Dnevnik 3
23:10
Život svetaca, mini serija
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Evergreeni
20:30
Zvukopis - repriza
21:00
Vijesti
21:03
Muzička poliklinika
22:00
Vijesti
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 14 sati (°C): Bjelašnica 11; Sokolac 22; Goražde 23; Sarajevo 25; Tuzla, Zvornik 26; Banja Luka, Sanski Most 27; Mostar, Neum, Zenica, Čapljina 28.
Temperatura danas :    od 3 do 20/26°C
Vrijeme za naredna tri dana
nedjelja, 31.5. ponedjeljak, 01.06. utorak, 02.06.
Umjereno oblačno uz pljusak kiše umjereno oblačno uz pljusak kiše umjereno oblačno
od 9 do 25°C od 11do 26°C od 11 do 26°C
Vrijeme za mjesec dana

Od četvrtka stabilizacija vremena s nešto više oblaka prije podne u Bosni. Stabilno vrijeme uz porast temperatura zraka, očekuje se do drugog juna. Maksimalne temperature za vrijeme ovog perioda kretat će se do 30°C. Sredinom sljedeće sedmice očekuje se nestabilno vrijeme sa padavinama. Intezivnije padavine moguće su na sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Maksimalne temperature, prema prognostičkim modelima, u ovom periodu očekuju se do 26°C.
 

Biometeorološka prognoza

petak 29.05.2015.
Ugodnije nego prethodnih dana. Stabilizacija vremenskih prilika i porast temperatura povoljno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se u potpunosti umanjiti. Tokom jutarnjih sati treba se posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti svježije.

subota 30.05.2015.
Stabilnije vremenske prilike i dalje uslovljavaju povoljnu biometeorološku prognozu. Većina ljudi će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se u znatnoj mjeri umanjiti. Savjetujemo Vam da više boravite na otvorenom.

 

Stanje na putevima

Nema dužih zastoja u odvijanju saobraćaja na putnim pravcima u BiH. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, upozoravamo na moguće mjestimične odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo putne pravce: Tuzla-Šićki Brod, Doboj-Gračanica, Čapljina-Stolac, Jajce- Banja Luka, Tuzla-Bijeljina i Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje. Na autoputu A-1, na petlji Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju (košenje trave u razdjelnom pojasu), tako da se saobraćaj preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom. Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška na ulazu u našu zemlju čeka se do 1 sat a na izlazu do 30 minuta, na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se do 40 minuta a na GP Velika Kladuša na prelazak granice čeka se do 30 minuta u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007