Sarajevo, 20.04.2014 | 21:11
     21:35 Tvoje lice zvuči poznato, tv show     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Budva na pjenu od mora, igrana serija
21:35
Tvoje lice zvuči poznato, tv show
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Specijalna emisija u povodu Vaskrsa i Uskrsa
sada
Vijesti
22:00
Vijesti
22:10
Radio dokument: aleksandar Saša Bukvić
23:00
Filmijada
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka izmjerene u 14 sati (°C): Bjelašnica 0°C; Trebinje 9; Sokolac 12; Mostar, Sarajevo i Čapljina 13; Goražde i Neum 15; Bihać 16; Banja Luka i Tuzla 17; Bijeljina i Doboj 18; Zenica i Zvornik 20°C.
Temperatura danas :    od -2 do 7/18°C
Vrijeme za naredna tri dana
ponedjeljak, 21.04. utorak, 22.04. srijeda, 23.04.
pretežno oblačno uz pljusak kiše pretežno oblačno uz pljusak kiše oblačno uz pljusak kiše
od 7 do 19°C od 10 do 21°C od 9 do 21°C
Vrijeme za mjesec dana

U aprilu 2014. godine očekivana srednja mjesečna temperatura trebala bi da bude nešto viša u odnosu na višegodišnji prosjek. Topliji period u odnosu na prosjek očekuje se u prvoj dekadi mjeseca. Očekivane sume padavina bi trebale da budu u granicama višegodišnjeg prosjeka koji se odnosi na period (1961 – 1990). Veća količina padavina u odnosu na ukupan kvantum padavina koji se očekuje tokom aprila 2014. godine trebao bi da bude u trećoj dekadi mjeseca. Vrijeme će biti promjenjivo sa čestim izmjenama različitih tipova vremena.
 

Biometeorološka prognoza

nedjelja, 20.04.2014.
Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Mada će promjenljivo vrijeme, praćeno južnim strujanjem, loše djelovati na raspoloženje, opšta slika ipak će se djelimično poboljšati obzirom da će biti toplije u odnosu na prethodni period. Tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Na sjeveroistoku zemlje će biti najugodnije.

ponedjeljak 21.04.2014.
Jutarnji sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada bi se pod uticajem povremeno povećane naoblake i nešto izraženijeg osjeta sparine, kod hroničnih bolesnika i meteoropata mogle javiti tegobe poput nervoze, glavobolje i iscrpljenosti, zbog čega je poželjno reducirati aktivnosti. Učesnici u saobraćaju također trebaju biti oprezniji u poslijepodnevnim satima. Opšta slika će biti dosta promjenljiva u cijeloj zemlji, pri tome ipak ljepša u odnosu na period iza nas.

 

 

Stanje na putevima

U većem dijelu BiH saobraćaj se  odvija po mjestimično vlažnom kolovozu, a povećana je i opasnost od odrona. Izdvajamo putne pravce Sarajevo-Foča, Bugojno-Kupres, Bugojno-Novi Travnik, Crna Rijeka-Jajce i Turbe-Skender Vakuf/Kneževo. U južnim krajevima naše zemlje vozi se po pretežno suhom kolovozu. Na dionicama sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije. Izdvajamo magistralne puteve Sarajevo-Semizovac-Srednje, Kladanj-Olovo, Simin Han-Kalesija, Karuše-Tešanj i Livno-Bosansko Grahovo.

Na graničnim prelazima pojačan je promet vozila ali zadržavanja nisu duža od 15 minuta. Na GP Kamensko, zbog radova u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila . Za vrijeme obustave ova vozila usmjeravaju se na GP Gorica-Vinjani Donji.

Povodom praznika (Uskrsa i Vaskrsa),  zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području BiH.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007