Sarajevo, 29.08.2016 | 23:32
   
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Sedmica, magazin iz kulture
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Radio roman: Roman bez romana - I epizoda
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 08 sati: Kupres 10 stupnjeva, Bjelašnica 12, Bugojno 13, Ivan Sedlo, Livno, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 14, Banja Luka, Bihać, Doboj, Drvar, Goražde, Jajce i Prijedor 15, Zenica 16, Bijeljina i Zvornik 17,
Temperatura danas :    od 14 do 18/24°C
Vrijeme za naredna tri dana
utorak, 30.8. srijeda, 31.8. četvrtak, 1.9.
pretežno vedro pretežno vedro umjereno oblačno
od 12 do 30°C od 13 do 28°C od 13 do 28°C
Vrijeme za mjesec dana

Stabilno vrijeme prognozira se od 24.08. a trajati do kraja ovog mjeseca i početkom narednog. Kiša koja se očekuje pretežno će imati karakter poslijepodnevnih lokalnih pljuskova. Jutarnje temperature konstantno će biti u porastu u narednom periodu. U Bosni se očekuju od 12 do 16, a u Hercegovini od 14 do 18°C. Maksimalne dnevne u Bosni se prognoziraju od 26 do 30 stepeni, a u Hercegovini od 28 do 33°C.
 

Biometeorološka prognoza

ponedjeljak, 29.08.2016.
Slično kao i proteklih dana, uz relativno povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Prvi dio dana ugodniji, a u nastavku je preporučljivo umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti sparno. Opšta slika će biti ljepša na jugu.

 

Stanje na putevima

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po suhom kolovozu, uz umjeren promet vozila. Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Na dionicama gdje su u toku sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvajamo magistralne puteve: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić. Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac). Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine). Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, duge kolone vozila zabilježene su na graničnom prelazu Doljani. Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007