Sarajevo, 24.05.2017 | 23:33
   
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Kulturno
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Radio roman: Fama o biciklistima - III epizoda
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 8, Ivan Sedlo 18, Livno i Sanski Most 19, Sokolac 20, Bihać, Sarajevo i Trebinje 21, Banja Luka, Srebrenica 22, Zvornik 23, Mostar, Neum, Tuzla i Zenica 24, Bijeljina 25, Stolac 26, Čapljina 28.
Temperatura danas :    od 21 do 26/29°C
Vrijeme za naredna tri dana
četvrtak, 25.05. petak, 26.05. subota, 27.05.
oblačno s kišom i grmljavinom pretežno oblačno uz pljusak kiše pretežno oblačno uz pljusak kiše
od 10 do 17°C od 10 do 17°C od 10 do 19°C
Vrijeme za mjesec dana

Nagle izmjene sunčanih perioda i lokalnih proljetnih pljuskova obilježje su proteklog perioda. Slično vrijeme zadržat će se i u prognoznom periodu od 15. do 31. maja. Nešto nestabilniji period očekuje se u naredna dva dana sa intenzivnijim padavinama u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim krajevima Bosne. Stabilnije vrijeme sa malim izgledima za povremeni lokalni pljusak prognozira se od 18. do 24. maja. Od 25. maja do kraja mjeseca izgledno je pogoršanje vremenskih prilika, pri čemu će postojati mogućnost za pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Temperaturni režim u periodu od 15. do 24. maja imat će karakteristike pravog proljeća, sa jutarnjim temperaturama od 7 do 12, u Hercegovini od 13 do 18 stepeni. Najviše dnevne temperature će biti relativno visoke, sa vrijednostima u Bosni od 20 do 25, u Hercegovini od 23 do 28 °C. Krajem mjeseca će temperature biti u porastu u donosu na prethodni period sa najnižim temperaturama od 10 do 15, u Hercegoivini od 13 do 18 stepeni i najvišim dnevnim do 27, a u Herceogvni do 29°C.
 

Biometeorološka prognoza

utorak, 23.05.2017.
Tmurno vrijeme, praćeno povremenim jačim padavinama, negativno će djelovati na raspoloženje većine populacije. Usljed povećanog sadržaja vlage u zraku, izraženiji osjet hladnoće također bi, u jutarnjim satima, mogao uzrokovati probleme osjetljivim osobama. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom.

srijeda, 24.05.2017.
Opšta slika i dalje je loša. Usljed tmurnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće su reakcije u vidu glavobolje, promjene raspoloženja, nesanice i dekoncentracije. Pri tome će u unutrašnjosti biti svježije tokom jutra, čemu bi astmatičari i osobe sa kardiovaskularnim problemima trebali posvetiti pažnju. Savjetujemo Vam da ne pretjerujete sa aktivnostima.

četvrtak, 25.05.2017.
Neuobičajene vremenske prilike, niže temperature u jutarnjim satima te povremene padavine i dalje će predstavljati problem osjetljivim osobama. Nakon svježijeg jutra, drugi dio dana će biti ugodniji, ponajviše zbog postepene stabilizacije i djelimičnog porasta temperatura, stoga bi se i tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale umanjiti.


 

 

Stanje na putevima

Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih iznenadnih pljuskova, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na regionalnom putu R-445 Bilješevo-Kakanj zbog izvođenja radova u mjestu Donji Tičići, saobraćaj se obustavlja od 09 do 15 i od 17 do 21 sat. U ostalom periodu vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. Zbog radova na redovnom održavanju od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-5 Tranzit kroz Sarajevo, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz povremene obustave. Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo: autoput A-1 Zenica jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), zatim magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar, M-16 Poriče-Kupres i M-6.1 Mostar-Široki Brijeg, kao i magistralne puteve na području Živinica (M-18) i Sanskog Mosta (M-15). Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, povremeno se sporije saobraća na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007