Sarajevo, 06.02.2016 | 01:01
     02:00 Dnevnik 3, r.           **:** Kulturno           02:50 Pregled programa za subotu           07:00 Bosanski velikani: Husein-kapetan Gradaščević, dokumentarni program           **:** Kulturno, r.           08:00 Vijesti           **:** Program za djecu i mlade           08:05 Traktor Tom           08:15 Grimove bajke           08:40 Moj mali poni     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Sljedbenici, igrana serija, 26. i 27. epizoda
02:00
Dnevnik 3, r.
Kulturno
02:50
Pregled programa za subotu
07:00
Bosanski velikani: Husein-kapetan Gradaščević, dokumentarni program
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Sport magazin - repriza
01:45
Moje pjesme moji snovi, repriza
02:45
Muzički program: Regon rock
03:30
Muzika svijeta
04:00
Natura magazin - repriza
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -10; Ivan Sedlo -3; Sarajevo, Sokolac -1; Tuzla 0; Bugojno, Srebrenica 1; Doboj, Jajce, Zenica, Zvornik 2; Bijeljina, Drvar, Goražde 3; Gradačac, Livno 4; Sanski Most 6; Prijedor 7; Banja Luka, Bihać 8; Trebinje 9; Neum, Stolac, Čapljina 10; Mostar 11°C.
Temperatura danas :    od -2 do 14/19°C
Vrijeme za naredna tri dana
subota, 06.02. nedjelja, 07.02. ponedjeljak, 08.02.
umjereno oblačno umjereno oblačno oblačno
od -6 do 4°C od -2 do 8°C od 0 do 9°C
Vrijeme za mjesec dana

Pretežno oblačno sa slabim snijegom na planinama i kišom u Hercegovini i zapadnoj Bosni preovladavat će do kraja radne sedmice. Nešto više sunčanih sati sredinom sedmice očekuje se u centralnoj i istočnoj Bosni. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -1 i 4 u Bosni do 7 stepeni u Hercegovini, a najviše dnevne temperature kretat će se od 5 do 14 stepeni. Za dane vikenda stabilno bez padavina sa jutarnjim temperaturama od 1 do 6 stepeni a najviše dnevne temperature kretat će između 7 i 15 stepeni. Prema sinoptičkim kartama početak sljedeće sedmice i dalje će biti u znaku stabilnog vremena sa nešto malo nižim temperaturama u odnosu na dane vikenda. Sredinom sedmice očekuje se kiša na čitavom prostoru Bosne i Hercegovina, a jedino je na visokim planinama moguć snijeg. Pred kraj radne sedmice pa do kraja prognoziranog perioda doći se do prestanka padavina uz blagi pad temperatura zraka. Temperature će se kretati od -2 do 4 tokom jutra, a najviše dnevne od 4 do 10 stepeni.
 

Biometeorološka prognoza

petak, 05.02.2016.
Mada će se vremenske prilike stabilizovati, opšta slika će i dalje biti relativno nepovoljna, ponajviše zbog nagle promjene i velikih temperaturnih oscilacija u odnosu na nekoliko proteklih dana. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće. Na jugu će biti toplije, ali uz preovladavjuće sjeverno strujanje zraka, što će kvariti ugođaj.

subota, 06.02.2016.
Biometeorološka prognoza je povoljna, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se postepeno umanjiti. Preporučljivo je sunčaniji dio dana provesti na otvorenom, po mogućnosti na većim nadmorskim visinama i van urbanih sredina. Također, poželjno je posvetiti pažnju odijevanju, naročito u jutarnjim i večernjim satima.

 

Stanje na putevima

Prema informacijama kojim raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, saobraćaj se odvija po vlažnom ili mokrom kolovozu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.  Apelujemo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Prozor-Jablanica, Sarajevo-Foča, Bugojno- Novi Travnik i Crna Rijeka-Jajce.

Na jugu naše zemlje saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a skrećemo pažnju i na učestale odrone. 

Na autocesti A1 saobraćaj se odvija po vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja.

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007