Sarajevo, 30.11.2015 | 16:08
     17:00 Federacija danas           17:25 Za mog sina, igrana serija, 42. epizoda           18:10 Lud, zbunjen, normalan, igrana serija           19:00 Garfild, crtani film           19:10 Maša i medvjed, crtani film           **:** Finansijske novosti           19:30 Dnevnik 2           **:** Sport           **:** Vremenska prognoza           20:10 Pošteno, dijaloška emisija     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Vatre ivanjske, igrana serija
17:00
Federacija danas
17:25
Za mog sina, igrana serija, 42. epizoda
18:10
Lud, zbunjen, normalan, igrana serija
19:00
Garfild, crtani film
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Radio koji voli ljude, repriza
16:30
Evergreeni
17:00
Vijesti u 5
17:30
Bh. muzika
18:00
Ljudska prava, repriza
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

Servisne informacije

Vremenska prognoza

Vrijeme danas

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bugojno 0; Bjelašnica i Sarajevo 1; Ivan Sedlo 2; Zenica 3; Sokolac 4; Jajce i Srebrenica 5; Drvar i Livno 9; Mostar i Prijedor 10; Doboj, Stolac, Trebinje, Tuzla i Zvornik 11; Neum 12; Banja Luka 13; Bihać, Bijeljin
Temperatura danas :    od -1 do 4/12°C
Vrijeme za naredna tri dana
utorak, 01.12. srijeda, 02.12. četvrtak, 03.12.
umjereno oblačno umjereno oblačno umjereno oblačno
od 0 do 6°C od -1 do 9°C od 0 do 8°C
Vrijeme za mjesec dana

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 23.11. do 29.11.2015. godine, u Bosni i Hercegovini će preovladavati promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa povremeno jačim padavinama i temperaturama zraka primjerenijim kalendaru. U Hercegovini će pretežno padati kiša, u Bosni susnježica i snijeg, uz porast visine sniježnog pokrivača. Tokom ove sedmice, u srijedu 25.11. i krajem vikenda izgledne su nešto stabilnije vremenske prilike, sa više sunca na jugu zemlje. Najniže jutarnje temperature kretaće se većinom u rasponu od -5 do 2, na jugu zemlje od 4 do 9 °C. Maksimalne dnevne vrijednosti u unutrašnjosti će biti između 0 i 5, na jugu od 8 do 12 °C. Temperaturni režim neće se bitnije izmijeniti, osim što će sa odmicanjem sedmice pred nama postepeno biti hladnije. Prema aktuelnim prognostičkim kartama, u periodu od 30.11.2015. godine nadalje, nakon kratkotrajnog prolaznog pogoršanja početkom sedmice u nastavku su izgledne stabilnije vremenske prilike, uz prestanak padavina i porast dnevnih vrijednosti temperature zraka.
 

Biometeorološka prognoza

ponedjeljak 30.11.2015.
Biometeorološke prilike će biti povoljnije. Nakon hladnog jutra tokom dana će temperature porasti. Uz više sunca, većina populacije će se osjećati ugodnije, stoga bi se i tegobe kod osjetljivih osoba trebale umanjiti. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno popraviti.

utorak, 01.12.2015.
Uz stabilno vrijeme i povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Nešto lošija opšta slika, uz više naoblake i povremene slabije padavine, biće na jugu zemlje.

srijeda, 02.12.2015.
Biometeorološke prilike su povoljne. Stabilno vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji.

četvrtak, 03.12.2015.
Biometeorološke prilike su povoljne. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Tokom jutarnjih i večernjih sati trebalo bi posvetiti nešto više pažnje odijevanju, obzirom da će biti dosta svježije u odnosu na ostatak dana.

 

Stanje na putevima

Saobraćaj se na putevima u BiH odvija bez dužih zastoja  po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke upozoravamo na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Vozače molimo da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog izgradnje novog mosta obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Stup-Rajlovac na dionici od kružnog toka Briješće do raskrsnice ulica Rajlovac i Safeta Zajke.  Alternativni pravac je preko kružnog toka Briješće na zaobilaznicu (dio autoputa A-1), te na petlju Butila i dalje u smijeru Zenice (Jošanica), odnosno Mostara (Vlakovo).

Zbog pomjeranja terena, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse na dionici M-5 Sarajevo tranzit. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren kroz grad Sarajevo.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-17 Zenica-Žepče i Konjic-Jablanica, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-4.2 Bihać-Cazin i M-16 Jajce-Banja Luka, kao i puteve na širem području Mostara (sjeverni i južni ulaz u grad i saobraćajnice u gradu), te petlju Blatuša u Zenici.

Na graničnim prelazima  zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007