Sarajevo, 31.05.2023 | 20:31
     21:15 Blago nama, serija           22:00 Živjeti bez dozvole, španska igrana serija           23:25 Dnevnik 3           23:40 Alabama Monroe, belgijski igrani film     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Odgovorite ljudima, dijaloška emisija
21:15
Blago nama, serija
22:00
Živjeti bez dozvole, španska igrana serija
23:25
Dnevnik 3
23:40
Alabama Monroe, belgijski igrani film
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Večernji radio razgovori ( Vijesti u 21:00 )
22:00
Vijesti
22:15
Bh muzika
22:30
Region pop
23:00
Portreti: Jusuf Nikšić
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

DOKUMENTARNI ČETVRTAK
dokumentarni ciklus od 06.10.2022.
četvrtkom u 20:30


I ove godine Dokumentarni program Federalne televizije pripremio je niz zanimljivih sadržaja u okviru popularnog termina „Dokumentarni četvrtak“, koji ove sezone zvanično počinje 6. oktobra.

Kao i prethodnih godina, Federalna televizija se oslanjala na vlastitu proizvodnju i autore, a sadržaji koji očekuju gledaoce ponovo će biti iznimno zanimljivi, duhoviti, napeti, ali i potresni.

Donosimo već veoma prepoznatljive portete Nedžada Begovića: „Fazla“, „Rade“, „Vedran“, a potom zanimljivu priču u režiji Namika Kabila „Tikveša“, o velikom bosanskohercegovačkom i svjetskom umjetniku i profesoru, Halilu Tikveši. U okviru ovog termina premijerno će biti prikazan važan i emotivan dokumentarac autorice Arijane Saračević Helać „Talijan“ o legendarnom komandantu Mustafi Hajrulahoviću Talijanu.

Pred kraj jesenje šeme gledaoci će imati priliku da vide serijal od četri epizode „Rusi“, autorice Elme Kazagić o ruskom uticaju na Balkanu, kako sada tako i kroz historiju, temi koju u ovom aktuelnom trenutku ne treba previše objašnjavati. Ovaj iznimno zahtjevni projekt okupio je neke od glavnih političkih i intelektualnih aktera u regiji. U serijalu, između ostalih, govore Vesna Pusić, Nenad Čanak, Stipe Mesić, Ivo Goldstein, Milorad Popović, Milivoj Bešlin.

„I u ovogodišnjoj jesenjoj šemi, redakcija Dokumentarnog programa Federalne televizije držala se do sada oprobanog pristupa, da imamo različite tematske, žanrovske i autorske pristupe i priče, što je rezultiralo šarenom lepezom dokumentarnih sadržaja“, naglašava Namik Kabil, urednik redakcije.

Sezonu 6. oktobra otvara portret „Fazla“, o legendranom autoru i pjevaču, Zlatanu Fazliću, u režiji Nedžada Begovića. Ovo je dokumentarna priča u kojoj nas Fazla vodi kroz periode svoga odrastanja, koji se često na zanimljiv način poklapaju sa određenim, nama poznatim društvenim epohama, tako da u konačnici svjedočimo zanimljivoj mješavini privatno-javnog ambijenta iz tog vremena.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007