Sarajevo, 18.12.2017 | 21:17
     21:25 Vruć vetar, igrana serija           22:30 Dnevnik 3           23:30 Crna noć, crna braća, dokumentarni program     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Pošteno, dijeloška emisija
21:25
Vruć vetar, igrana serija
22:30
Dnevnik 3
23:30
Crna noć, crna braća, dokumentarni program
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Zvukopis
21:30
Muzika meridijana
22:00
Vijesti
22:10
Bh. muzika
22:30
Muzički program: Region pop
23:00
REBiHS: Kasim Prohić
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

1 0 0 1    N O Ć
turska igrana serija
ponedjeljak – petak u 18.20


Federalna televizija od 16. januara 2017. godine počinje premijerno emitovanje turske serije „1001 noć“ u terminu od 18.20 sati.Radnja serije smještena je u Istanbul u Turskoj. Glavne uloge tumače Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Tardu Flordun i Ceyda Düvenci.

Serija je dobila ime prema slavnom istoimenom djelu iz srednjeg vijeka, a u muzičkoj podlozi u nekim scenama javlja se i Šeherezada Nikolaja Rimskog-Korsakova.
Za prekrasnu muziku u seriji zaslužni su veliki svjetski umjetnici, među kojima se ističu Korsakov, Bach i mnogi drugi. Ali, za glavnu muzičku temu serije zaslužan je Ali Tufan Kirac koji je svojim melodijama uljepšao kompletan ugođaj serije.

Šeherezada je talentovana arhitektica, zaposlena u velikoj građevinskoj firmi Binyapi, čiji su vlasnici Onur Aksal i Kerem İnceoğlu. Obojica su uspješni i poznati, ali Onur, zbog lošeg iskustva u prošlosti, potajno gaji bijes i mržnju prema ženama. Ipak, vjeruje da je Šeherezada drugačija od ostalih žena, ona plijeni ljepotom, posvećena je poslu i zahvaljujući njenom talentu, firma je osvojila prestižnu nagradu na takmičenju arhitekata i dobila izuzetno važan i skup projekt u Dubaiju.
U lijepu Šeherezadu je zaljubljen i Kerem, Onurov poslovni partner i najbolji prijatelj. Ta činjenica narušit će prijateljstvo i unijeti dosta napetosti u njihov odnos.
Ali Šeherezadu muče mnogo veći problemi. Njen sin jedinac boluje od izuzetno teške bolesti, leukemije. Da bi preživio, potrebna mu je hitna operacija za koju je potrebno mnogo novca. Ona očajnički pokušava osigurati sredstva, i jedino je njen šef, Onur, spreman pozajmiti novac. I to pod jednim uvjetom - da provede s njim jednu noć. Šeherezada je spremna učiniti sve kako bi spasila život sinu. Pristaje na Onurovu ponudu ne govoreći mu zašto joj je novac potreban. Nakon te noći Onur postaje opsjednut Šeherezadom. Čini sve da bude u njenoj blizini, nudeći joj ponovo novac. Ovog puta veću svotu. Šeherezada ne pristaje, i počinje tražiti drugi posao. Onur je očajan, shvata da ne može živjeti bez nje, a saznaje i pravi razlog zbog kojeg je pristala spavati s njim. Onur stoga odlazi zaprositi Šeherezadu, na šta ona konačno pristane. Sve se dodatno zakomplicira kada Onurova majka, Feride, ne odobrava njihovo vjenčanje. Na kraju, Feride, ipak, uvidi sinovu ljubav prema Šeherezadi i prihvati svoju snahu.
Šeherezada se iznenadi kada otkrije da je Onur učestvovao u konkursu za buduću gradnju naselja, i da je osnovao građevinsku firmu kako bi ponovo sarađivao s njom. Zbog toga poželi odustati od projekta, ali njen kolega Burhan tome se usprotivi. Svi su zapanjeni kada se prošire glasine da su Onur i Zafer doživjeli avionsku nesreću nad Karpatima. Šeherezada je tužna jer je izgubila Onura, Kerema grize savjest, a Feride tuguje. Svi koji su bliski Onuru i Zaferu odlaze na aerodrom. Saznaje se kako Onur, zapravo, nije poginuo. Šeherezada priprema malo, intimno otvorenje svoje i Burhanove firme. Između Onura i Kerema dolazi do velike svađa zbog Šeherezade. Onur i Kerem prvi put otvoreno razgovaraju o svom prijateljstvu. Šeherezada ne može oprostiti Keremu što je sve vrijeme varao njenu prijateljicu, i što je htio razoriti njenu vezu sa Onurom.

Ali Kemalova ljubavnica Cansel umire, a sina Umuta ostavlja mužu Jamanu, koji ga, iako se ne slaže s tim, preda njegovom biološkom ocu Ali Kemalu. On se, pak, rastane od Füsun i oženi se Ahu, daljom rođakinjomu. Kerem i Bennu se vjenčaju, i ona zatrudni, ali rađa mrtvorođenče. Kerem otkriva kako nije Sevalin sin, nego sin njene šogorice Mine koja se bacila sa sedmog sprata jer nije bila u stanju sama odgajati sina. Kerem poslije pronađe svog biološkog oca i upozna njegovu kćerku Sezen. Nakon nekog vremena, Ali Kemal se razvodi od supruge i vraća se bivšoj ženi Füsun. Onur otkriva da ima vanbračnu kćerku Nilüfer, kojoj je majka njegova bivša zaručnica Nil. Iako je Šeherezada i Feride u početku neće htjeti prihvatiti, naviknut će se na život s njom.
Kerem otkriva Onurovu i Šeherezadinu tajnu (da je Šeherezada spavala sa Onurom radi novca) što je razlog njihovog udaljavanja. Pomirit će se tek na kraju treće sezone, i živjet će zauvijek sretni.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007