Sarajevo, 18.08.2018 | 03:40
     06:40 U kutu i nikom na putu, dokumentarno-obrazovni program           07:05 Prirodna baština: Bijambare, dokumentarni program           **:** Kulturno/Sport           08:00 Vijesti           **:** Program za djecu i mlade           08:05 Lutkokaz           08:30 Peppa           08:35 Infinity Nado           09:20 Žabac Regi, animirani fim, r.           10:40 Sportske igre mladih     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Pregled programa za subotu
06:40
U kutu i nikom na putu, dokumentarno-obrazovni program
07:05
Prirodna baština: Bijambare, dokumentarni program
Kulturno/Sport
08:00
Vijesti
Program za djecu i mlade
08:05
Lutkokaz
08:30
Peppa
08:35
Infinity Nado
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Muzika svijeta
04:00
Iz dana u dan-repriza
04:30
Festivalska muzika
05:00
Muzički program: Narodna muzika
05:30
Starogradska muzika
06:00
Jutarnji program (Vijesti u 07:00 i 08:00, Sport u 07:10)
09:00
Vijesti
09:03
Riznica znanja-repriza
10:00
Vijesti
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
LJUBAV I KAZNA
turska igrana serija
ponedjeljak-petak u 17.25
od 28.08.2017.


Tradicionalne vrijednosti suprotstavljene modernom svijetu.
Jedinstvena ljubavna priča...

Federalna televizija najavljuje emitiranje turske serije Ljubav i kazna. Serija će biti emitirana u 113 epizoda, a predstavlja jedinstvenu ljubavnu priču u kojoj se tradicionalne vrijednosti suprotstavljaju modernom svijetu. Činjenica koja seriji Ljubav i kazna garantira uspjeh i popularnost kod bosanskohercegvačke televizijske publike jeste produkcijska ekipa koja stoji iza nje. Naime, riječ je o istoj scenarističko-rediteljskoj ekipi koja nam je ponudila i seriju 1001 noć. Tako je reditelj serije Ljubav i kazna Kudret Sabanci, dok scenaristički tim čine Yıldız Tunc, Mehmet Bilal Dede, Murat Lutfu i Ethem Yekta. Autor muzike, koja vas definitivno neće ostaviti ravnodušnima je Kırac. Početak priče dešava se između Istanbula, Bodruma i Vana.

Yasemin koja radi u reklamnoj agenciji zatiče svog zaručnika u krevetu sa bliskom prijateljicom sedmicu prije vjenčanja. Zaručnik krivi upravo nju, smarta da je ona dovela do toga jer je odabrala da neće s njim spavati prije vjenčanja. Yasemin ostaje šokirana optužbama i ljuta jer je zaručnik znao za njene razloge. Naime, to je obećala svome ocu kojem je jedna kćer preminula tokom abortusa.

Potresena ovom prevarom, odlazi u Bodrum i odlučuje imati seks za jednu noć sa prvim muškarcem kojeg zatekne u lokalnom baru. Ubrzo se pokaje zbog svog postupka i odlazi od Savaša, stranca iz bara, bez riječi, ostavivši ga sa milion pitanja.

No, Yasemin je stekla pogrešnu predodžbu o njemu. Ona misli da je Savaš šanker, ali je on, zapravo, sin jedne od najbogatijih porodica u Vanu i živi u Italiji. U Tursku je došao u posjet zbog vjenčanja svog brata sa Čiček, a to bi vjenčanje stavilo tačku na veliko neprijateljstvo između dvije obitelji. Nakon vjenčanja, Svašov otac i njegov brat pogibaju u saobraćajnoj nesreći i Savaš mora preuzeti porodični posao kojeg se je on klonio zbog toga što je sumnjao da ima veze sa kriminalom. Štaviše, on mora oženiti svoju snahu zbog poštivanja običaja bez obzira na to što se protivi tom braku. Ali Savaš nikako iz glave ne može izbaciti djevojku koju je upoznao u baru, a kojoj ne zna ni ime.

Glavne uloge u seriji Ljubav i kazna tumače Nurgul Yesilcay i Murat Yildrim. Nurgul Yesilcay je jedna od najpopularnijih turskih pozorišnih, filmskih i televizijskih glumica. Rođena je 1976. godine a naši gledatelji je pamte po glavnoj ulozi u sjajnom filmu Fatiha Akina Na rubu raja, koji je dobio priznanje Festivala u Cannesu za najbolji scenarij, a također je bio i u konkurenciji za Zlatnu Palmu. Murat Yildrim je jedan od najpopularnijih turskih glumaca. Rođen je 1979. godine a slavu je stekao tumačeći lik Demira Dogana u seriji Asi.

U glavnim ulogama: Nurgul Yesilcay, Murat Yildirim, Tomris Incer, Gorce Yanardag, Feride Cetin, Cenk Ertan

Režija: Kudret Sabanci

Scenarij: Yildiz Tunc, Mehmet Bilal Dede, Murat Lutfu, Ethem Yekta

Originalna muzika: Kirac 
 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007