Sarajevo, 18.06.2018 | 19:26
     19:30 Dnevnik 2           **:** Sport/Vremenska prognoza           20:10 Ubice mog oca, igrana serija           21:05 Istine i laži, igrana serije           21:55 Dnevnik 3           23:00 Čast, igrana serija           23:50 Euromaxx, magazin     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Zečija invazija
19:30
Dnevnik 2
Sport/Vremenska prognoza
20:10
Ubice mog oca, igrana serija
21:05
Istine i laži, igrana serije
21:55
Dnevnik 3
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Muzika meridijana
19:30
Emisija za pravoslavne
20:00
Vijesti
20:03
Jukebox
21:00
Vijesti
21:03
Zvukopis
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
SEPTEMBAR NA
FEDERALNOJ TELEVIZIJIMjesec septembar tradicionalno donosi povratak sedmičnih emisija u program Federalne televizije.

U ponedjeljak, 11. septembra, u 20.05 sati, dijaloška emisija „Pošteno“ urednice Duške Jurišić vraća se nakon ljetne pauze. Kao i do sada, „Pošteno“ nastavlja po istom receptu dijaloga o aktuelnim političkim i ekonomskim temama. Kao svih ovih godina, ekipa emisije „Pošteno“ će nastojati da ispita i istraži ono što bi građani voljeli da znaju, a nemaju priliku da pitaju.

U istoj sedmici, 13. septembra, gledatelje očekuje i dijaloška emisija „Odgovorite ljudima“. Srijedom u 20.05 sati tražimo odgovore na goruće probleme građana naše zemlje. A njih, nažalost, nikad ne manjka. Kao i do sada, telefonski i emailom pitanja će gostima moći postavljati gledaoci.

I politički magazin „Mreža“ se vraća u starom terminu, srijedom u 20.05 sati, od 19. septembra. Ciljevi su isti, razotkrivati mreže kriminala, donijeti neispričane priče, ukazati da je korupcija i dalje problem koji guta državu.

Nakon ljetne pauze, vanjskopolitički magazin „Paralele“ kreću u 17. sezonu emitovanja. Koncept je ostao isti, a nije se promijenioni način obrade tema. U emisiji 17. septembra, ukupno 602., biće obrađene teme vezane za 11. septembar 2001. i početak globalnog rata protiv terorizma. Jedna od tema biće i tragedija naroda Rohinje u Mijanmaru i genocid koji se odvija pred očima svijeta. Biće govora i o opasnoj situaciji na Korejskom poluostrvu koja prijeti eskalacijom s teškim posljedicama, kao i o pripremama za njemačke parlamentarne izbore koji se održavaju 24. septembra. U 22.50 sati, studiju vas čeka Mladen Marić. 

Na male ekrane se 21. septembra vraćaju „Dnevnik D“ i „Dokumentarni četvrtak“. U 20.05h Aida Mujan će i ove sezone u „Dnevniku D“ razgovarati o aktuelnim temama, jedan na jedan sa gostima iz društvenog i političkog života.

U 20.25h premijerno izdanje „Dokumentarnog četvrtka“. Za jesen je u pripremi cijeli niz žanrovski različitih sadržaja. „General Diković i 37. Brigada na Kosovu“, „Osmatrač“, „Sonja“ i dugo očekivani serijal „Nijaz Duraković“, samo su neki od naslova koji nas očekuju do kraja ove kalendarske godine u okviru poularnog termina.

Iz Redakcije dokumentarnog programa vraća se i “Zelena panorama”. Od nedjelje 10. septembra „Zelena panorama“ u svom redovnom terminu kreće u novu sezonu emitovanja. Aktuelnosti iz bh. agrara, neizostavni edukativni prilozi i pronalažanje odgovora na brojna pitanja koja muče domaće poljoprivrednike i u ovoj sezoni nastavljaju biti okosnica sadržaja Zelene panorame. U prvom premijernom izdanju pogledajte kako je uprkos brojnim očekivanim i neočekivanim poteškoćama poljoprivreda postala najvažnija djelatnost stanovnika brčanskog naselja Brka. Govorimo i o pozitivnim promjenama i farmerima koji zahvaljujući izvozu mesa u Republiku Tursku nakon dugo vremena normalno posluju. Pogledajte i kako je porodica Tutnjević iz Fojnice od sakupljanja i prerade ljekovitog bilja i šumskih plodova napravila mali porodični biznis.
 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007