Sarajevo, 24.11.2017 | 19:35
     **:** Sport           **:** Vremenska prognoza           20:10 TV Bingo Show, prijenos izvlačenja           21:15 Lud, zbunjen, normalan, igrana serija           21:55 Otok ljubavi, domaći igrani film, 12+           23:30 Dnevnik 3     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Dnevnik 2
Sport
Vremenska prognoza
20:10
TV Bingo Show, prijenos izvlačenja
21:15
Lud, zbunjen, normalan, igrana serija
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Bosna Srebrena
20:00
Vijesti
20:03
Moje pjesme moji snovi
21:00
Vijesti
21:03
Stavi ploču na gramofon
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
SEPTEMBAR NA
FEDERALNOJ TELEVIZIJIMjesec septembar tradicionalno donosi povratak sedmičnih emisija u program Federalne televizije.

U ponedjeljak, 11. septembra, u 20.05 sati, dijaloška emisija „Pošteno“ urednice Duške Jurišić vraća se nakon ljetne pauze. Kao i do sada, „Pošteno“ nastavlja po istom receptu dijaloga o aktuelnim političkim i ekonomskim temama. Kao svih ovih godina, ekipa emisije „Pošteno“ će nastojati da ispita i istraži ono što bi građani voljeli da znaju, a nemaju priliku da pitaju.

U istoj sedmici, 13. septembra, gledatelje očekuje i dijaloška emisija „Odgovorite ljudima“. Srijedom u 20.05 sati tražimo odgovore na goruće probleme građana naše zemlje. A njih, nažalost, nikad ne manjka. Kao i do sada, telefonski i emailom pitanja će gostima moći postavljati gledaoci.

I politički magazin „Mreža“ se vraća u starom terminu, srijedom u 20.05 sati, od 19. septembra. Ciljevi su isti, razotkrivati mreže kriminala, donijeti neispričane priče, ukazati da je korupcija i dalje problem koji guta državu.

Nakon ljetne pauze, vanjskopolitički magazin „Paralele“ kreću u 17. sezonu emitovanja. Koncept je ostao isti, a nije se promijenioni način obrade tema. U emisiji 17. septembra, ukupno 602., biće obrađene teme vezane za 11. septembar 2001. i početak globalnog rata protiv terorizma. Jedna od tema biće i tragedija naroda Rohinje u Mijanmaru i genocid koji se odvija pred očima svijeta. Biće govora i o opasnoj situaciji na Korejskom poluostrvu koja prijeti eskalacijom s teškim posljedicama, kao i o pripremama za njemačke parlamentarne izbore koji se održavaju 24. septembra. U 22.50 sati, studiju vas čeka Mladen Marić. 

Na male ekrane se 21. septembra vraćaju „Dnevnik D“ i „Dokumentarni četvrtak“. U 20.05h Aida Mujan će i ove sezone u „Dnevniku D“ razgovarati o aktuelnim temama, jedan na jedan sa gostima iz društvenog i političkog života.

U 20.25h premijerno izdanje „Dokumentarnog četvrtka“. Za jesen je u pripremi cijeli niz žanrovski različitih sadržaja. „General Diković i 37. Brigada na Kosovu“, „Osmatrač“, „Sonja“ i dugo očekivani serijal „Nijaz Duraković“, samo su neki od naslova koji nas očekuju do kraja ove kalendarske godine u okviru poularnog termina.

Iz Redakcije dokumentarnog programa vraća se i “Zelena panorama”. Od nedjelje 10. septembra „Zelena panorama“ u svom redovnom terminu kreće u novu sezonu emitovanja. Aktuelnosti iz bh. agrara, neizostavni edukativni prilozi i pronalažanje odgovora na brojna pitanja koja muče domaće poljoprivrednike i u ovoj sezoni nastavljaju biti okosnica sadržaja Zelene panorame. U prvom premijernom izdanju pogledajte kako je uprkos brojnim očekivanim i neočekivanim poteškoćama poljoprivreda postala najvažnija djelatnost stanovnika brčanskog naselja Brka. Govorimo i o pozitivnim promjenama i farmerima koji zahvaljujući izvozu mesa u Republiku Tursku nakon dugo vremena normalno posluju. Pogledajte i kako je porodica Tutnjević iz Fojnice od sakupljanja i prerade ljekovitog bilja i šumskih plodova napravila mali porodični biznis.
 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007