Sarajevo, 19.07.2018 | 01:54
     02:25 Dnevnik 3, r.           03:25 Pregled programa za četvrtak           06:40 Vrata Bosne, dokumentarno-obrazovni program, 2. dioSiena           07:05 Prirodna baština: Park prirode Blidinje, dokumentarni program           08:00 Vijesti           **:** Program za djecu i mlade           08:05 Barimba           08:30 Hranoljupci           08:45 Robocar Poli           09:10 Zig i Šarko     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Ljubav, francuski igrani film, 18+
02:25
Dnevnik 3, r.
03:25
Pregled programa za četvrtak
06:40
Vrata Bosne, dokumentarno-obrazovni program, 2. dioSiena
07:05
Prirodna baština: Park prirode Blidinje, dokumentarni program
08:00
Vijesti
Program za djecu i mlade
08:05
Barimba
08:30
Hranoljupci
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Pop mix
02:00
Jukebox
03:00
Rock mix
04:00
Iz dana u dan – repriza
04:30
Festivalska muzika
05:00
Narodna muzika
05:30
Starogradska muzika
06:00
Dobro jutro (Vijesti u 07:00 i 08:00, Sport u 07:10)
09:00
Vijesti
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

FILMSKA JESEN
NA FEDERALNOJ TELEVIZIJI


Federalna televizija ove jeseni ponudit će najbolji filmski program u Bosni i Hercegovini. U rasponu od najsvježijih Hollywoodskih filmskih hitova do Festivalskih favorita i od kritike hvaljenih filmova.

Kada je Hollywood u pitanju, nudimo samo najbolje. Blockbuster avanturu na Federalnoj televiziji krenut ćemo sa najurnebesnijim komedijskim serijalom kojeg nam je Hollywood ponudio u 21. stoljeću. Riječ je o tri nastavka blockustera „Mamurluk“, o trojici prijatelja koji provode momačku večer koju neće zaboraviti do kraja života, ukoliko se sjete kroz kakve su sve avanture prošli. Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Justin Bartha i Ed Helms vodit će gledatelje kroz 3 urnebesna mamurluka.

Nakon „Mamurluka“ smijat ćemo se i uz 2 nastavka hit blockbustera „Kako se riješiti šefa“, u kojima će nas trojica smušenih muškaraca zabavljati dok se odlučuju na očajnički čin kako bi se konačno riješili šefova koji im zadaju muke. Jason Bateman, Jennifer Aniston, Kevin Spacey, Jason Sudeikis i Colin Farrell su samo neke od zvijezda ovih urnebesnih komedija.

Od akcionih hitova za vas smo odabrali, također, samo najbolje. Impresivna naučno-fantastična akcija „Na rubu budućnosti“, sa Tomom Cruiseom i Emily Blunt; priča o Supermanu, „Čovjek od čelika“, sa Henryjem Cavillom, Amy Adams, Russellom Croweom u glavnim ulogama; „Inception“, Christophera Nolana, sa Leonardom DiCapriom i Tomom Hardyjem te još jedan film istog reditelja, „Vitez tame: Povratak“, sa sjajnim Christianom Baleom u ulozi Batmana; „Bitka za Pacifik“, reditelja Guillerma del Tora, samo su neki od akcionih blockbustera koje će gledatelji vidjeti ove jeseni u programu Federalne televizije.

Srijedom, u večernjim terminima, Federalna televizija će emitirati filmove pod zajedničkim nazivom „Cinema Paradiso“. Tu će gledatelji Federalne televizije moći pratiti filmove koji su učestvovali ili pobjeđivali na najpriznatijim svjetskim filmskim festivalima, te su imali odlične ocjene, kako od filmske kritike tako i od najzahtjevnije filmske publike.
Neki od filmova koje će gledaoci Federalne televizije moći vidjeti su: „Oblaci nad Sils Marijom“ reditelja Oliviera Assayasa sa Juliette Binoche i Kristen Stewart u glavnim ulogama; kontraverzni film reditelja Gaspara Noe, „Ljubav“; „Kada noć padne na Bukurešt ili Metabolizam“ rumunskog reditelja Cornelia Porumboiua; „Tom na farmi“ Xaviera Dolana te „Ljubav“, rediteljskog velikana Michaela Hanekea.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007