Sarajevo, 14.11.2019 | 02:19
     06:20 Kažiprst: Od zlata jabuka - Zlatko Glavinić, dokumentarni program           06:50 Ekovizija: Eko toplana u Gračanici, dokumentarni program           08:00 Vijesti           08:05 Luna Petunija, animirana serija           08:15 Robovlakovi, animirana serija           08:30 Kako to: Dječija prava           08:45 Vik Viking, animirana serija           09:00 Wissper, animirana serija           09:05 Robovlakovi, animirana serija           09:20 Chibi Maruko Chan, animirana serija     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Pregled programa za četvrtak
06:20
Kažiprst: Od zlata jabuka - Zlatko Glavinić, dokumentarni program
06:50
Ekovizija: Eko toplana u Gračanici, dokumentarni program
08:00
Vijesti
08:05
Luna Petunija, animirana serija
08:15
Robovlakovi, animirana serija
08:30
Kako to: Dječija prava
08:45
Vik Viking, animirana serija
09:00
Wissper, animirana serija
09:05
Robovlakovi, animirana serija
09:20
Chibi Maruko Chan, animirana serija
09:40
Vik Viking, animirana serija
09:50
Ekipa malih maca, animirana serija
10:05
Vijesti
10:10
Pogrešan čovjek, igrana serija
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Long play jazz - repriza
02:25
Jukebox
03:00
Muzika svijeta
04:00
Priče za dobar dan - repriza
05:00
Narodna muzika
05:30
Starogradska muzika
06:00
Dobro jutro (Vijesti u 07:00, 08:00 i 09:00, Sport u 07:10)
10:00
Vijesti
10:03
Kultura umjetnost
11:00
Vijesti
11:03
Hit mix
11:30
Muzika svijeta
12:00
Vijesti u podne
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
SPECIJLNI PROGRAM
FEDERALNE TELEVIZIJE

11.07.2019.


Federalna televizija će nizom prigodnih sadržaja, kroz cjelodnevni program, obilježiti godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

„Portreti iz Srebrenice“, koji su u programu u 07.00 sati, film su o zasebnim pričama troje ljudi koji su se uprkos svemu vratili živjeti i raditi u Srebrenicu.

Dokumentarni film „Srebrenica u Ziyahu Gafiću“ priča je o fotografu čija je umjetnička i ljudska misija vezana za genocid u Srebrenici. Gafićev snažni, emotivni fotografski opus o Srebrenici otvara jednu specifičnu perspektivu zla koje je učinjeno ljudima ove “zaštićene enklave”. Federalna televizija ovaj film emitira u 07.35.

Nakon „Srebreničkog inferna“, u 08.50 Federalna televizija će emitirati dokumentarnu emisiju „Koridor smrti“, priču o dugom putu od Srebrenice do slobodne teritorije, kroz šumska bespuća, košmarnoj drami smrti i užasa koju nije preživjelo više od 5000 ljudi. Film je sniman na lokacijama od Srebrenice do Kalesije, a u filmu učestvuju preživjeli Srebreničani.

U 09.40 sati u programu je dokumentarni film o Ratku Mladiću. „Biografija zločinca“ je film fokusiran na autentičnim snimcima koji dokumentiraju zločine koje je kao komandant Vrhovnog štaba VRS, naredio Ratko Mladić. Podsjećamo na zločine u Srebrenici, Sarajevu, Bosanskoj Krajini. Na taj način, objašnjavamo i činjenice za svih 15 tačaka optužnice, koju je 24. jula 1995. godine, podigao Međunarodni sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY).

U 11.00 sati Federalna TV će se uključiti u prijenos komemoracije i dženaze žrtava genocida, nakon čega slijedi dokumentarni film „Da li je život fotomontaža?“.

„Srebrenica 2019“ je dijaloška emisija o genocidu u Srebrenici, zločinu i zločincima. Donosimo svjedočenje: kako sam preživio genocid i devet mjeseci u srebreničkim šumama. Sloboda nakon 9 mjeseci. Kako i nakon 24 godine traje progon Srebreničana? Negiranje genocida, osporavanje dokazanog i presuđenog, čemu služi Komisija za utvrđivanje događaja u i oko Srebrenice koju je formirala vlast RS-a? Zašto su u komisiji negatori genocida? Koliko je vrijedna kap krvi za identifikaciju, šta sa posmrtnim ostacima koje nema ko identifikovati? Gosti iz  Srebrenice, Sarajeva, Srbije i Crne Gore.

Dokumentarni film „Moja Srebrenica“ je u programu u 19.00 sati. Nakon tridest i tri godine provedene pod zemljom u rudarskim jamama u Njemačkoj, Emin penzionerske dane provodi u prirodi sa konjima, pod vedrim nebom.  Ovdje su odrastale i njegove četiri kćerke Ćamka, Kadira, Fatima i Dženeta i od velike su pomoći majci Sabini u domaćinstvu. Ovaj prekrasni dio poharane Bosne tokom ljeta posjećuju mnogi Srebreničani kako bi na imanju Bektića uživali u jahanju njegovih dvanaest konja, koliko ih danas ima u ergeli.

U okviru Specijalnog programa, Federalna televizija emitirat će i tri igrana filma. U 14.00 sati, u programu je „Za one koji ne mogu da govore“ Jasmile Žbanić. Film se temelji u potpunosti na istinitom događaju: posjetu Australke Kym Vercoe Bosni. Duboko iskustvo koje joj je to putovanje donijelo, ova pozorišna umjetnica pretočila je u predstavu „Sedam kilometara sjeveroistočno“.

U 17.30 sati Federalna televizija emitira film „Halimin put“, reditelja Arsena A. Ostojića i scenariste Feđe Isovića. Nakon rata u Bosni, dobroćudna Halima iz Bosanske Krajine traži posmrtne ostatke svog muža i sina jedinca koji su likvidirani. Koristeći DNK analizu, Komisija za nestale uspjela je identificirati ostatke njena muža, ali nikako ne mogu pronaći njenog sina. Da bi ga pronašla, Halima mora prvo pronaći svoju davno odbjeglu nećakinju koju niko nije vidio više od dvadeset godina, nakon što je imala vezu s mladićem druge vjere.

U 20.10 sati Federalna televizija emitira film Aide Begić „Snijeg“. Bosna, 1997. Četiri žene, dvije bake, četiri djevojčice, djed i dječak žive u ratom razrušenom selu Slavno u blizini Srebrenice. Od stotinjak stanovnika ovog sela, oni su jedini preživjeli  masakre. Dva poslovna čovjeka nenadano dolaze u Slavno zahtjevajući od stanovnika da napuste selo nudeći im novac zauzvrat. Seljani se suočavaju sa dilemom – prihvatiti ponudu koja bi im mogla spasiti živote ali time i uništiti svoje duše. Iznenadna oluja zarobljava strance u Slavnom, primoravajući ih da se suoče sa problemom većim nego što je iko mogao očekivati – sa istinom.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007