Sarajevo, 04.04.2020 | 16:41
     17:40 Vruć vetar, igrana serija           18:45 News: Press konferencija Kriznog štaba FBiH           19:05 Neprovjereno, program za djecu           19:15 Super Loto, prijenos izvlačenja           19:30 Dnevnik 2           **:** Sport/Vremenska prognoza           20:10 Lud, zbunjen, normalan, igrana serija, 12+           21:50 Dnevnik 3           22:05 Akciona subota: Računovođa, američki igrani film, /akcioni/, 2016.     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Slatke muke, igrana serija
17:40
Vruć vetar, igrana serija
18:45
News: Press konferencija Kriznog štaba FBiH
19:05
Neprovjereno, program za djecu
19:15
Super Loto, prijenos izvlačenja
19:30
Dnevnik 2
Sport/Vremenska prognoza
20:10
Lud, zbunjen, normalan, igrana serija, 12+
21:50
Dnevnik 3
22:05
Akciona subota: Računovođa, američki igrani film, /akcioni/, 2016.
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Naši ljudi - repriza
17:00
Vijesti u 5
17:20
Sport
17:30
Bh. muzika
18:00
Emisija za nacionalne manjine - repriza
18:30
Muzika meridijana
19:00
Vijesti
19:03
Zvukopis - repriza
19:30
Muzika meridijana
20:00
Vijesti
20:03
Večernji radio razgovori - repriza (Vijesti u 21:00)
22:00
Vijesti
22:10
Bh muzika
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

SVI ZA 5
kviz spretnosti i znanja
nedjeljom u 18.15
od 10.11.2019.


Federalna televizija s ponosom najavljuje početak emitiranja kviza spretnosti i znanja, koji će nas vratiti u zlatno doba televizije, kada su veliki obrazovno-zabavni projekti za djecu okupljali cijele obitelji pred malim ekranima. Riječ je o projektu koji je uključuje velike produkcijske i studijske kapacitete, na kojem aktivno radi više od 50 ljudi, a od pilot emisije, pa do kraja prvog ciklusa, očekuje se učešće oko 700 učenika.Ovaj projekt Redakcije programa za djecu i mlade Federalne televizije, kviz znanja i spretnosti SVI ZA 5, u prvom ciklusu okuplja djecu iz osam osnovnih škola i to iz Busovače, Hadžića, Jablanice, Novog Travnika, Prozor-Rame, Sarajeva, Visokog i Zenice. U svakoj od sedam emisija prvog ciklusa takmičit će se po dvije škole u osam igara. U saradnji sa Redakcijom, direktori i nastavnici iz svih škola su kreirali posebne petočlane timove, po jedan učenik od petog do devetog razreda. Prilikom realizacije ovog projekta, ekipa Federalne televizije je naišla i na podršku lokalne zajednice. Načelnici općina, kojima pripadaju škole koje učestvuju u takmičenju, osigurali su učesnicima prevoz na snimanja.
U procesu razvoja projekta ostvarena je posebna saradnja sa sarajevskim školama „Meša Selimović“, „Behaudin Selmanović“, „Prva osnovna škola Ilidža“ i „Čengić Vila 1“ čiji su nastavnici i đaci sarađivali na testiranju igara, a sve igre, koje sadržajem podliježu nastavnom planu i programu, kreirane su u saradnji sa Udruženjem učitelja Kantona Sarajevo.
Iza svojevrsne himne projekta stoji bend „Helem Nejse“. Voditelj kviza, najpopularnije TV lice u dječijem svijetu, Elvir Hadžijamaković – Lilo otpjevao je pjesmu „Svi za 5“ koja otkriva i moto ovog serijala o kojem Lilo kaže:„Moto Svi za 5 i 5 za sve ustvari znači da cijela škola navija za svoj tim a da tim radi za promociju i dobrobit cijele škole. Drugoplasirani i prvoplasirani u našem prvom ciklusu, zahvaljujući Raiffeisen banci, obnovit će svoj bibliotekarski fond. Na ovaj način, u vremenu pametnih telefona i Youtubea, želimo ponovo istaknuti neophodnost povratka pisanoj riječi. Nakon sedam godina koje sam proveo putujući po Bosni i Hercegovini za potrebe našeg serijala „U zmajevom gnijezdu“, mogu posvjedočiti da nisam pronašao školu u kojoj bibliotekarski fond zadovoljava sve potrebe nastavnog plana i programa.“Prilikom kreiranja koncepta i razrade igara ideja vodilja uredničkog tima Redakcije programa za djecu i mlade bila je težnja za bježanjem od mnoštva „pametnih uređaja“ zahvaljujući kojima je primjetan trend izostanka porodične komunikacije na dnevnoj osnovi. O samim igrama Lilo kaže:„Naša želja je bila da današnje generacije fizički pokrenemo u našoj sjajnoj scenografskoj areni. Htjeli smo ih navesti na trag našeg djetinjstva u kojem su igre bile sasvim drugačije, društvene, humane i intelektualno motivirajuće. Mogu samo reći da sam se ja istinski zabavljao obnašajući ulogu svojevrsnog joker igrača za svaki tim i da sam već sada siguran da će me rad sa djecom koju smo ugostili obilježiti za sva vremena.“


voditelj: Elvir Hadžijamaković – Lilo

urednica i scenaristica: Vanja Avdić – Čabrić

urednica: Lejla Imamović

producentica: Azra Fazlić

grafički dizajn: Adnan Dedić

izrada softvera za igrice i bodovanje: Muhamed Bajramović

kostimografkinja: Sanja Džeba

scenografkinja: Igrid Mihajlović

reditelj: Nihad Lubovac

urednik Redakcije: Boris Šiber

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007