Sarajevo, 24.01.2022 | 22:58
     23:05 Moj prijatelj, dokumentarna serija, 5/20           23:35 Italijanski gastronomski safari, strani dokumentarni serijal, 5/13     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Dnevnik 3
23:05
Moj prijatelj, dokumentarna serija, 5/20
23:35
Italijanski gastronomski safari, strani dokumentarni serijal, 5/13
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Region pop
23:00
Poezija Vladislava Petković Dis
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

JOVANKA BROZ I TAJNE SLUŽBE
dokumentarna serija
petkom u 21:10
od 14.01.2022.

Dokumentarno-igrana serija “Jovanka Broz i tajne službe” kroz deset epizoda od po 45 minuta,  prati životni put Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od njenog dolaska na rad u Beli dvor, udaje za Tita, glamurozne dame i simbola jedne epohe Titove Jugoslavije, do nesporazuma, sukoba, afera, osnovanih i neosnovanih optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije, ponižavanja i života u nehumanim uslovima. Serija je u programu Federalne televizije petkom u 21:10h.

Serija je zasnovana na bogatoj arhivskoj građi, svjedočenjima neposrednih učesnika i rezultatima istraživanja istoričara. Poseban kvalitet daje više od 25 sagovornika, eminentnih stručnjaka iz oblasti istorije, bezbjednosti, politike, pravosuđa, psihologije, psihijatrije i službi bezbjednosti.
Gledaoci će saznati kako je upravo Jovanka Budisavljević došla u Titovu blizinu i kakav su uticaj imale službe bezbjednosti na to, kakva je bila uloga Steve Krajačića u njenom životu, da li je ona učestvovala u pripremi afere prisluškivanja i smjeni Aleksandra Rankovića i šta je o tome mislila skoro 50 godina poslije tih događaja. Šta je pozadina sukoba Jovanke Broz i šefa vojne tajne službe, generala Ivana Miškovića, i zbog čega je Tito zaštitio Jovanku i smijenio Miškovića? Da li je Jovanka zaista pripremala državni udar sa generalom Đokom Jovanićem i da li se borila za vlast u takozvanom posttitovskom periodu, kako su je optuživali neki Titovi saradnici?
Da li je Jovanka bila „psihijatrijski slučaj“, paranoična i bolesno ljubomorna žena, ili je bila samo tvrdoglava, ponosna i dostojanstvena?
Serija se bavi i Jovankinim životom u vrijeme izolacije i objašnjava zbog čega nije mogla da riješi svoja osnovna statusna pitanja. Šta je Jovanka mislila o Titu i koga je optuživala dok je živjela u ponižavajućim uslovima, kao teško ogorčena i obespravljena žena?
Gledaoci će saznati šta je još Jovanka htjela da kaže i da li su neki događaji iz njenog života ostali prekriveni velom tajni.

U igranom dijelu serije pojavljuju se poznati glumci u ulogama nekih značajnih ličnosti iz tog perioda. Jovanku Broz igraju Milica Tomašević i Snežana Savić, Tita Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Ljubičića Branislav Lečić, Bakarića Svetozar Cvetković, i mnogi drugi glumci u drugim ulogama.
Režiser je Nedeljko Kovačić, autor scenarija Svetko Kovač, a narator glumac Tihomir Stanić.

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007