Sarajevo, 03.12.2022 | 23:15
     23:20 Dnevnik 3           23:35 Vuk!, igrana serija, 2/8     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Akciona subota: Univerzalni vojnik 3, američki igrani film, 12+
23:20
Dnevnik 3
23:35
Vuk!, igrana serija, 2/8
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Dramski program
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

DAN DRŽAVNOSTI
25. 11. 2022.
specijalni program

 

Smrt fašizmu! Sloboda narodu!
Tim su riječima 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Gradu vijećnici Prvog zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja BiH počeli i završili zasjedanje na kojem su donijeli odluku o obnovi državnosti Bosne i Hercegovine, potvrdili njezine historijske granice, te je definirali kao jednu od šest ravnopravnih republika u sastavu tadašnje Jugoslavije.

U petak, 25. novembra, Federalna televizija će nizom prigodnih programa obilježiti Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

„Dobro jutro, Bosno i Hercegovino“ (06:45h) produžit će svoje praznično izdanje. Do Vijesti u 10, u jutarnji program Federalne televizije javit će se reporteri i informirati gledatelje sa svih lokacija u Bosni i Hercegovini na kojima se obilježava Dan državnosti, a o značaju ovog dana govorit će brojni gosti.

Magazin „Svako dobro“ (12:15h) u petak ima specijalno izdanje. Izdvajamo priče o ljubavi prema domovini koja spaja sve generacije; o antifašističkom naslijeđu i Vječnoj vatri; te o elitom timu Državne agencije za istrage i zaštitu.

U 21:05h Federalna televizija prikazuje dokumentarni film „Talijan“ snimljen u valstitoj produkciji. Autorica Arijana Saračević Helać priča priču o čovjeku koji je živio slobodu i kao takav postao uzor i autoritet desetinama mladih koji su branili Sarajevo. Kroz djelo prvog komandanta Prvog korpusa Armije RBiH Mustafe Hajrulahovića i mnoštvo arhivske građe, ovim dokumentarnim filmom  podsjećamo na hrabru borbu branitelja čiji su motiv i cilj bili borba za jedinstvenu i multietničku državu BiH.

Specijalni program Federalne televizije povodom Dana državnosti gledateljima će ponuditi i dva koncerta. Koncert Dine Merlina u okviru turneje „Hotel Nacional“ koji je ovaj popularni kantautor održao na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ Federalna TV emitira u 10:10, a u 15:30h koncert benda Dubioza kolektiv iz sarajevske Skenderije.

Dva igrana filma za kraj dana. Kultna „Sutjeska“ (21:20h) iz 1973. godine sa Richardom Burtonom nagrađena je Zlatnom arenom u Puli za najbolji film, scenarij i najboljeg glumca - Ljubišu Samardžića, te Bronzanom arenom za režiju.


Rediteljski prvijenac Angeline Jolie „U zemlji krvi i meda“ sa Zanom Marjanović, Zoranom Kostićem, Brankom Đurićem i Feđom Štukanom Federalna TV emitira u 00:10h.


 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007