Sarajevo, 06.12.2023 | 22:07
     22:25 Zid, igrana serija, 1/8, 12+           23:10 Dnevnik 3           23:25 Znam ko si, igrana serija, 4/16, 12+     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
San snova, igrana serija, 71/180
22:25
Zid, igrana serija, 1/8, 12+
23:10
Dnevnik 3
23:25
Znam ko si, igrana serija, 4/16, 12+
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Vijesti
22:15
Bh muzika
22:30
Region pop
23:00
Dramski program
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

DOBRODOŠLI U ORIENT EXPRESS
humoristička igrana serija
ponedjeljak - četvrtak u 21:15
od 24. 04.2023.


Federalna televizija najavljuje početak emitiranja domaće igrane serije „Dobrodošli u Orient Express“. Prva epizoda ove humorističke serije bit će emitirana u ponedjeljak, 24. aprila, a Federalna televizija seriju emitira od ponedjeljka do četvrtka u 21:15 sati.

Od propasti, lošeg gazde i brutalnih bankara, hotel na Baščaršiji spašava bogata gospođa Ornela Topić, koja živi u Njemačkoj i ponekad dođe u svoj rodni grad. 

Glavni menažder hotela postaje Sudo, dotadašnji šef recepcije… Međutim, razlog njegovog unapređenja nisu njegove radne sposobnosti, nego činjenica da je nova gazdarica slaba prema Sudi.

Od Sude zavisi sudbina hotela i svih zaposlenih u njemu, a njegov glavni poslovni partner je Hoki, vlasnik turističke agencije. Upoznajemo i Sudinu ženu, nesalomivu Fikretu, i njihovu djecu Azru (21) i Adija (16). Dok se hotel pod budnim okom nove, otresite gazadarice polako vraća u život i privlači prve goste, Sudo i Hoki pokušavaju napraviti svoj biznis. A kako u hotel počnu ponovo pristizati gosti u sve većem broju, i naši junaci dobijaju nove ideje za svoj veliki posao. Ipak, od ideje do realzacije mnogo je prepreka na kojima će se Sudo i Hoki spoticati, a na tom putu često će im stajati Ornela i Fikreta.   

Ovo je okosnica priče serijala u kojoj se miješaju, prepliću i sukobljavaju socijalni, životni, ali i ljubavni problemi.

Glavne uloge: Emir Hadžihafizbegović, Mirvad Kurić, Vanesa Glođo, Bojana Gregorić, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Haris Burina, Tatjana Šojić, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović i Robert Krajinović.

Serija „Dobrodošli u Orient Express“ nastala je prema ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić. Uz Jasmina Durakovića, režiju potpisuje i Emir Kapetanović, a direktor fotografije je Šahin Šišić.

Suad, menadžer hotela
Suad nije glup momak. Naprotiv, vrlo je inteligentan, ali nije baš poletan. Odrastao je u vremenu kada je mislio da je dovoljno završiti fakultet, zaposliti se i oženiti. I dok je shvatio da to nije baš tako, već je bio u velikom zaostatku. Ostao je bez posla, jer je firma u kojoj je radio privatizirana i propala. Sada pokušava da uhvati zadnji voz, još jednu priliku u životu. I tako, uskače u Orient Express.


Fikreta, Suadova supruga
Energična i jaka žena. Iako izgleda kao oštrokondža, u suštini je dobra osoba. Život ju je naučio da se mora svakoga dana boriti i za ono što već ima. Odlučna je i kada nešto zacrta, ne odustaje. Čak ni po cijenu da ispadne smiješna, staromodna, alapača, i da je ogovaraju. Nju, jednostavno, nije briga. Ona želi da održi porodicu na okupu, ali i da uživa u životu dok još može. Tako ispada da je Orient Express i za nju šansa.

Hoki
Sudin prijatelj, vlasnik turističke agencije „Hoki Tours“. Hoki je rođen u Goraždu... U stvari, ne baš u Goraždu, nego u obližnjim Vitkovićima. Ma nije ni u Vitkovićima, nego u Zubčićima, nedaleko od Vitkovića. Zapravo, nije ni u Zupčićima, negu u selu Gunjačići, zadnja pošta Zubčići. Opšte znanje mu je nula, ali trudi se i nastoji da nauči sve. Suad ga voli jer je odan prijatelj, spreman da pomogne u svakom momentu, bez obzira na posljedice.

Ornela
Gazdarica hotela. Ne znamo puno o njoj, osim da je kao siromašna, ali lijepa i pametna djevojka otišla u Italiju i tamo se obogatila. I dalje joj je glavni biznis u Italiji, tako da je često odsutna. Sudo joj se svidio od prvog trena i on je bio povod da kupi hotel. Sudu ugnjetava kao „bijelo roblje“. Ima jako brzu i oštru misao. Ništa joj ne može promaći, premda se često pretvara da to ne vidi. Ironična je jer je preko trnja došla od uspjeha i para.

 

 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007