Sarajevo, 01.10.2023 | 17:41
     18:30 Vremenska prognoza           18:35 Grimizne rijeke, igrana serija, 8/8, 12+           19:30 Dnevnik 2           **:** Sport/Vremenska prognoza           20:20 Lud, zbunjen, normalan, igrana serija, 111/144           21:10 Južni vetar, igrana serija, 13/14, 12+           22:25 Kino Hollywood: Ograde, američki igrani film, 12+     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
G.I. Joe: Osveta, američki igrani film, 12+, r.
18:30
Vremenska prognoza
18:35
Grimizne rijeke, igrana serija, 8/8, 12+
19:30
Dnevnik 2
Sport/Vremenska prognoza
20:20
Lud, zbunjen, normalan, igrana serija, 111/144
21:10
Južni vetar, igrana serija, 13/14, 12+
22:25
Kino Hollywood: Ograde, američki igrani film, 12+
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Sport magazin
18:00
Emisija za katolike – repriza
19:00
Vijesti
19:03
Vrijeme, ljudi, običaji
19:30
Muzika meridijana
20:00
Vijesti
20:03
Moje pjesme, moji snovi
21:00
Vijesti
21:03
Album nedjelje - rp
22:00
Vijesti
22:15
Bh muzika
22:30
Region pop
23:00
Radio drama
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

GRIMIZNE RIJEKE
igrana serija
subotom i nedjeljom u 18:15
od 09.09.2023.

Federalna televizija započinje emitiranje francuske kriminalističke serije „Grimizne rijeke“, subotom i nedjeljom u 18:20. Zapanjujuća je to i uzbudljiva serija smještena u svijet prepun zastrašujućih kriminalnih slučajeva, sadističkih ubica, jezivih rituala i tajanstvenih incidenata. Nakon bestselera i uspješne dugometražne adaptacije Grimiznih rijeka I i II, pisac Jean-Christophe Grange šalje svog neustrašivog junaka Pierrea Niémansa rame uz rame s novom partnericom u uzbudljiv lov na zlo.

Niémans i Camille bivaju pozvani u sve dijelove Francuske kako bi riješili složene slučajeve, koji uključuju neobičnu brutalnost daleko iznad kapaciteta lokalnih policijskih snaga. Oni su tim za hitne slučajeve, ali oboje su ulični policajci, proizvod grada, stručnjaci za ozbiljan kriminal. Poznavanje ljudskog zla je upisano u njihov DNK. Njihova istraživanja uvijek uključuju odlazak u zabačenu regiju s grandioznim krajolikom i čvrsto ukorijenjenom tradicijom; svaki slučaj pruža priliku za otkrivanje aspekta francuske historije ili uvjerenja utemeljenih na lokalnoj kulturi. Ali rješenja su uvijek u potpunosti racionalna.

Osim njihove dobi i spola nema razlike između Niémansa i Camille. To su dvije strane istog policajca. Camille je mlada i odrasla u getu, ali je kultivirana. Niémans je stari francuski krokodil s duboko ukorijenjenim uvjerenjima, ali je oštar i uglađen kao Camille. I jedno i drugo su nemilosrdni i neumoljivi. Zabavni su, oprezni, učinkoviti, opasni. I ništa ih neće zaustaviti da uhvate ubicu.


PIERRE NIÉMANS
58 godina, neoženjen, bez djece. Službeno penzionisan iz službe s činom kapetana. Neslužbeno, u CBVC-u (Centralni ured za nasilni kriminal) je od 2009. godine.
On je stara škola policajca - bez politikanstva, spletkarenja ili bilo čega što je potrebno da bi napredovao - i običan policajac koji je ubio nekoliko puta u ime zakona, ali ne uvijek u skladu sa zakonom. Niémans je pragmatičan ratnik. Njegov pesimizam daje mu pronicljivost; njegov optimizam tjera ga da se bori. Bio bi sklon složiti se s Nietzscheom kada je rekao: „Zemlja ima kožu i ta koža ima bolesti; jedna od njenih bolesti zove se čovjek.“


CAMILLE DELAUNAY
Ima 32 godine. Detektivka je u odjelu za ubistva već četiri godine, ali Camille je bila dijete s ulice koje je bilo nemoguće kontrolisati. Niémansa je upoznala na Policijskoj akademiji, gdje on predaje. Iako je diplomirala među najboljima u klasi, radije je izabrala rad na ulici nego prihvatanje nekog kancelarijskog posla. Njeni problematični odnosi s autoritetima rezultiraju opetovanim privremenim suspenzijama. U drugim okolnostima davno bi bila otpuštena, ali zahvaljujući raznim lošim slučajevima riješenim uz potpuno zanemarivanje timskog rada, stekla je priličan ugled. Nemilosrdna u svojim istragama, ipak joj je više stalo do žrtava nego što priznaje. I uvijek pronalazi dobro utemeljene dokaze kada Niémans teži ezoterijskim teorijama.
 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007