Sarajevo, 08.12.2023 | 23:15
     23:50 Dnevnik 3     
BHRT RTRS Live program Radija FBiH
Kontakt
FAQ
Postavi homepage
Vremenska prognoza
Start FTV TV vodič Radio FBiH Opće informacije Marketing Javne nabavke      TELETEXT
 
 
Program Televizije FBiH
sada
Kino Festival: Zvijeri južnih divljina, američki igrani film, 12+
23:50
Dnevnik 3
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned
Program Radija FBiH
sada
Dramski program
 
Program za:  pon   uto   sri   čet   pet   sub   ned

NAŠI MOMCI
igrana serija
ponedjeljak - četvrtak u 22.30
od 20.11.2023.

UBISTVO JE BILO SAMO POČETAK

Federalna televizija od 20. novembra počinje emitirati igranu seriju Naši momci u terminu od ponedjeljka do četvrtka u 22:30h.

U ljeto 2014. godine trojicu židovskih tinejdžera oteo je i ubio Hamas. Nakon dva dana, spaljeno tijelo palestinskog tinejdžera pronađeno je u šumi na obroncima grada.

U danima koji slijede, Simon, agent Odjela za unutarnji terorizam pri Shin Betu, istražuje ubistvo, dok roditelji ubijenog tinejdžera započinju svoj dug i mučan put ka pravdi i utjehi.

Serija temeljena na istinitim događajima koji su vodili do izbijanja rata u Gazi, prati istragu ubistva Muhameda Abu Khadeira. Priča priču o svima, kako Židovima, tako i Arapima, čiji životi su ovim događajim zauvijek promijenjeni.

Kreatori: Hagai Levi, Joseph Cedar, Tawfik Abu Wael
Scenarij: Joseph Cedar, Tawfik Abu Wael, Hagai Levi, Noah Stollman, Shuki Ben Naim, Yair Hizmi
Režija: Joseph Cedar, Hagai Levi, Tawfik Abu Wael

L I K O V I:


PORODICA:

Muhamed Abu Khedir, 16
Tipični tinejdžer iz istočnog Jeruzalema i veliki sanjar, Muhamed je fokusiran na posjetu Istanbulu i susret sa svojim dobrim prijateljem Totom. Jedne večeri, kada se trebao naći sa svojim prijateljima prije ramazanske molitve, Muhamed je otet bez ikakvih tragova sve dok njegovo tijelo nije otkriveno sljedeći dan.

Husein Abu Khedir, 52
Muhamedov otac i Suhin muž. Život je proveo ne uplićući se u politiku i nacionalne borbe, ali život mu se preokrene kada mu sin bude svirepo ubijen. U tom trenutku postaje javna osoba koja je razapeta između potrebe da traži pravdu i pokoravanja palestinskom pritisku da ne surađuje sa izraelskim policajcima.

Suha Abu Khedir, 40
Muhamedova majka je osjetljiva i dopadljiva žena. Za razliku od supruga, Suha se nosi sa svojom tugom osobno i odbija suradnju s novinarima i vladom. Umjesto toga, ona kreće na put da bi bolje razumjela dijete koje je izgubila. Zaokuplja je u sinova veza s Totom, kojoj na kraju uđe u trag te putuje u Tursku u nadi da će uspjeti zatvoriti krug.


UBICE:

Yosef Haim Ben David, 29
Kao sin prestižnog rabina iz Jeruzalema, Yosef je radije odabrao sekularnu karijeru nego da postane učenjak, unatoč očevim željama. Bez obzira na okolinu, Yosef pati od mentalnih problema, a njegov se um često ispunjava mračnim idejama. Tijekom suđenja nikada ne preuzima punu odgovornost za ubistvo, a često se čini apatičnim i nestabilnim.

Avishai Elbaz, 16
Yosefov emocionalno nestabilni nećak. Avishai se pridružuje stricu i rođaku u vožnji zbog koju će zauvijek žaliti. Nikada nije planirao da se to dogodi i sigurno nikada nije zamišljao da će biti optužen za ubistvo, ali kada počne suđenje, njegova naivnost brzo ispari jer uviđa da je svaki čovjek za sebe.

Yinon Ben David, 16
Sjajan student bez povijesti nasilja ili emocionalnih problema. Iako je blizak sa svojim rođakom Avishaiem, brzo postane nestrpljiv kad god ovaj pokaže prve znakove neraspoloženja. Yinon je igrao aktivnu ulogu u ubistvu i kada je uhapšen, uživao je u pomisli da ima pristaše vani. Kada se on i Avishai razdvoje, Yinon postaje još ekstremniji i približava se desničarskim ekstremistima u zatvoru.

 

BORCI ZA PRAVDU:

Shimon Cohen, 42
Simon u tajnosti vodi židovsku istražnu jedinicu u Shin-Betu (Izraelska sigurnosna agencija) i dodijeljen mu je zadatak ad pronađe ubice Muhameda Abu Khdeira. Brzo otkriva svoje glavne osumnjičenike, koji potječu iz obitelji vrlo sličnoj njegovim vlastitim korijenima. Simon se vrlo brzo nađe u sukobu između svojih misija i vlastitog porijekla.

Dvora Segal, 40
Psihoterapeutica Yosefa Haima i Avishaija. Religiozna je i postepeno se nametnula kao profesionalni autoritet zajednice Haredi zbog njene diskretnosti i povjerljivosti. Kada otkrije da su njeni pacijenti umiješani u ovo gnusno ubistvo, mora pronaći način liječenja i u emocionalnom i u pravnom smislu.

Uri Korb, 49
Glavni okružni tužilac i tužilac u suđenju za ubistvo. Uri je briljantan advokat kojeg također smatraju agresivnim, arogantnim i vrlo ambicioznim. Stiče povjerenje Abu Khdeirovih i uvjerava ih da sudjeluju u suđenju unatoč njihovoj neodlučnosti. Na kraju, Korbu dobija aplauz kad pobijedi i ubice dobiju dugotrajnu zatvorsku kaznu.
 

 

 
Start | FTV | TV vodič | Teletext | Radio FBiH | Opće informacije | Marketing | Kontakti | FAQ | Vremenska prognoza | BHRT | RTRS

Preuzimanje sadržaja sa stranice samo uz pismenu dozvolu ili navođenje izvora (www.rtvfbih.ba).

Copyright
© 2005-2007 RTVFBiH - All rights reserved
design and development DWS and DSD March-May 2007